Κυριακή 27 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα

Αρθρο της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Ασφαλώς οι ευρωεκλογές προσφέρονται για προβληματισμούς και πιο αναλυτικές σκέψεις, σχετικά με τις πιθανές εξελίξεις από εδώ και εμπρός. Το ικανοποιητικό εκλογικό ποσοστό συνιστά, στις σημερινές συνθήκες, μια επιτυχία, αλλά πάνω απ' όλα μας φορτώνει ευθύνες.

Νομίζω ότι μπορούμε να αισθανόμαστε αισιόδοξοι από τις συζητήσεις και τους προβληματισμούς, που γίνονται σήμερα στα καθοδηγητικά όργανα των Κομματικών μας Οργανώσεων και στις συνελεύσεις των ΚΟΒ που έχουν ξεκινήσει. Το σημαντικό δεν είναι ότι οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες αισθάνονται ότι από καλύτερες θέσεις θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχει σωστός προσανατολισμός στον τρόπο που εξάγονται συμπεράσματα από αυτήν την πολιτική αναμέτρηση. Δε μου φαίνεται παρακινδυνευμένο να υποστηρίξω ότι, όταν τελειώσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες, η ανακοίνωση της ΚΕ με τα πρώτα συμπεράσματα και κατευθύνσεις θα πατάει σε πιο στέρεο έδαφος, γιατί θα στηρίζεται στην πείρα και τις προτάσεις των μελών του Κόμματος, που τώρα βλέπουν πιο χειροπιαστά, μέσα από τη δική τους πείρα, την ορθότητα της πολιτικής γραμμής του Κόμματος, την οποία επεξεργάστηκε το 15ο Συνέδριο.

Από την εκλογική μάχη, πάντως, βγαίνουμε πιο έμπειροι και ικανοί να εμβαθύνουμε στο μεγάλο καθήκον της οικοδόμησης του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου, αλλά και σε θέματα δράσης και ποιότητας του Κόμματος.

(Συνέχεια στις σελίδες 2 και 3)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ