Κυριακή 27 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΝΕ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εγκληματική αδιαφορία για τη βρουκέλωση

Ηταν γνωστή από χρόνια η ασθένεια στο νομό

Η κυβέρνηση και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση γνώριζαν από χρόνια τις διαστάσεις της ασθένειας βρουκέλωση και γι' αυτό οι ευθύνες τους είναι εγκληματικές, αφού όχι μόνο δεν πήραν κανένα μέτρο για την αντιμετώπισή της, αλλά με την πολιτική που εφάρμοσαν όξυναν παραπέρα το πρόβλημα, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ.

Οι ελλείψεις στο προσωπικό των κτηνιατρικών υπηρεσιών είναι μεγάλες, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, υπογραμμίζει η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ και καταγγέλλει: "Από την πολιτεία έχουν σταματήσει τα προγράμματα εμβολιασμών των ζώων, με αποτέλεσμα την έξαρση του μικροβίου και την εξάπλωσή σε όλο και περισσότερα ζώα. Εδώ και πολλά χρόνια έχουν μειωθεί στο ελάχιστο τα κονδύλια για αποζημιώσεις στις περιπτώσεις που χρειάζεται να θανατωθούν τα ζώα τα οποία είναι προσβεβλημένα. Η κυβέρνηση, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΝΕ Κοζάνης, ακόμα και σήμερα, που η ασθένεια είναι σε έξαρση, συνεχίζει να μην αντιμετωπίζει σωστά το πρόβλημα, αφού υλοποιεί κοινοτικές οδηγίες ώστε οι κτηνιατρικές υπηρεσίες να εγκαταλείψουν το πρόγραμμα αιμοληψιών και θανάτωσης όταν εντοπίζεται η ασθένεια αυτή στα ζώα. Την ίδια στιγμή, όμως, μεταθέτει το πρόβλημα στους κτηνοτρόφους ότι αυτοί έχουν την ευθύνη για την εξάπλωση της ασθένειας. Ομως, είναι γνωστό ότι οι κτηνοτρόφοι θα πάρουν μόνο 70.000 δραχμές για κάθε ζώο που θα θανατώνουν, την ίδια στιγμή που η ασθένεια απειλεί ολόκληρο το κοπάδι".

Αναφερόμενη η ΝΕ Κοζάνης στην ανακοίνωση σχετικά με την αγροτική οικονομία και την κτηνοτροφία στη χώρα μας σημειώνει πως "είναι στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με τις ποσοστώσεις στα αγροτικά -κτηνοτροφικά προϊόντα, με τις χαμηλές τιμές και επιδοτήσεις. Κυβέρνηση και ΕΕ έχουν θέσει σε διωγμό την κτηνοτροφία και την αγροτική οικονομία. Τα αποτελέσματα αυτής της καταστροφικής πολιτικής είναι πλέον ορατά στο λαό και επικίνδυνα για την υγεία του".

"Κατά την άποψή μας, τονίζεται στην ανακοίνωση, η αντιμετώπιση του προβλήματος δε χωράει στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ, αλλά σε αντίθεση μ' αυτήν χρειάζεται να αναπτυχθεί η εγχώρια κτηνοτροφία, μέσα από παραγωγικούς συνεταιρισμούς, με κατάργηση των ποσοστώσεων και αλλαγή του συστήματος των τιμών και των επιδοτήσεων των αγροτικών προϊόντων, για να αναπτυχθούν οι καλλιέργειες των φυτών που στηρίζουν την κτηνοτροφία. Να δοθούν γενναία κονδύλια από την πολιτεία ώστε οι κτηνοτρόφοι να είναι σε θέση να αντικαταστήσουν τα ζώα που θανατώνονται και να εξοπλιστούν κατάλληλα οι κτηνοτροφικές υπηρεσίες του νομού, προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες των κτηνοτρόφων". Καταλήγοντας στην ανακοίνωση η ΝΕ καλεί τους κτηνοτρόφους του νομού να αγωνιστούν και αντιπαλέψουν την πολιτική της κυβέρνηση και της ΕΕ και μέσα από τους συλλόγους τους να αντισταθούν στη συρρίκνωση του αγροτικού τομέα που επιβάλλουν στη χώρα μας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταστρέφεται η καπνοκαλλιέργεια (2000-06-27 00:00:00.0)
Διεύθυνση Κτηνιατρικής χωρίς... κτηνιάτρους (1999-06-29 00:00:00.0)
"Σκυλοκαυγάδες" για τα αδέσποτα (1997-08-02 00:00:00.0)
"Μετέωροι" οι κτηνοτρόφοι του Εβρου (1996-08-06 00:00:00.0)
Προληπτικά μέτρα για τον αφθώδη (1996-07-06 00:00:00.0)
Αφθώδης πυρετός σε Αλβανία, Τουρκία (1996-07-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ