Κυριακή 27 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Απεξαρτημένοι και αποφασισμένοι!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού για να απελευθερωθεί ο Χρ. Λεμπέσης

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ' τις φυλακές Κορυδαλλού και ζητώντας την απελευθέρωση του προφυλακισμένου 20χρονου Χρήστου Λεμπέση, υποδέχτηκαν τη χτεσινή Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών η ομάδα επανένταξης και η ραδιοφωνική ομάδα του "18 Ανω" - το πρόγραμμα της οποίας παρακολουθεί ο Χρήστος.

Τα παιδιά του "18 Ανω" έκλεισαν το δρόμο μπροστά στις φυλακές, ενώ ένα πανό έγραφε: "Απεξαρτημένοι και αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη γι' αυτό που μας πεθαίνει".

Αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχε και η μάνα του Χρήστου, τον επισκέφτηκε μέσα στις φυλακές.

Κοντά στους συγκεντρωμένους βρέθηκε και ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών, Β. Μάνος,ο οποίος κατήγγειλε ότι είναι πολύ απάνθρωπο τέτοια μέρα να εξωθούν ξανά στα ναρκωτικά ένα παιδί που δίνει τη μάχη για την απεξάρτηση.

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ μετέφερε η Λ. Καρατζά,υπεύθυνη του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ. "Ως κόμμα, δήλωσε η Λ. Καρατζά, επιλέξαμε αυτή τη μορφή δράσης γιατί συμπυκνώνει όλο το πρόβλημα της εξάρτησης στην Ελλάδα. Το ελληνικό κράτος εξοντώνει τους τοξικομανείς και όχι την τοξικομανία".

Ο Χρ. Λεμπέσης "έπεσε" στα ναρκωτικά όταν ήταν 15 χρόνων αλλά στη συνέχεια μπήκε στο "18 Ανω" και βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο της επανένταξης. Στις 15.6.1999 προφυλακίστηκε για ένα αδίκημα που διέπραξε πριν 2,5 χρόνια, όταν ήταν ακόμα χρήστης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ