Σάββατο 10 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΑΣΙΜ ΘΑΤΣΙ
Μιλάει για "ανεξάρτητο Κόσσοβο"

ΡΩΜΗ - ΠΑΡΙΣΙ.-

"Η κοινή ζωή με τη Σερβία" δεν είναι πια δυνατή. Τάδε έφη Χασίμ Θάτσι, αρχηγός του UCK σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα "Λιμπερασιόν" που δημοσιεύτηκε χθες. Συγκεκριμένα και πολύ κοφτά, ο Θάτσι τόνισε ότι "η κοινή ζωή με τη Σερβία είναι απαράδεκτη για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού του Κοσσόβου (...). Οι φρικαλεότητες οδήγησαν στην απώλεια κάθε νομιμότητας στην κυριαρχία του Βελιγραδίου στο Κόσσοβο".

Ο Θάτσι που είναι και "πρωθυπουργός" της αυτοαποκαλούμενης κυβέρνησης του Κοσσόβου υπό την αιγίδα του, υπεραμυνόμενος τόνισε ότι "είναι ένα απολύτως νόμιμο όργανο, αφού σχηματίστηκε μετά τις συνομιλίες μεταξύ όλων των αλβανικών πολιτικών δυνάμεων που ήταν παρούσες στο Ραμπουγέ". Οσο για τον Ρουγκόβα δηλώνει ευθαρσώς ότι τον σέβεται, όπως "σέβομαι τη Δημοκρατική Ενωση του Κοσσόβου" αλλά ο Ρουγκόβα "μποϊκοτάρει τη νέα πραγματικότητα που σχηματοποιείται σήμερα... εδώ".

Μάλλον δεν πρόλαβε τις δηλώσεις Θάτσι ο Ιμπραϊμ Ρουγκόβα, αφού σε συνέντευξή του χθες στην ιταλική "Ρεπούμπλικα" ανακοίνωσε την επιστροφή του στο Κόσσοβο "την επόμενη βδομάδα". Σκοπός της επιστροφής; Η "οικοδόμηση ενός ελεύθερου, ανεξάρτητου, δημοκρατικού και ενσωματωμένου στην Ευρώπη Κόσσοβου", αφού οι "δυνάμεις της ειρήνης υπολογίζουν σε μένα", πρόσθεσε ο κοσσοβάρος ηγέτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ