Σάββατο 24 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ
Περιπέτεια αεροπειρατείας με έναν πιλότο νεκρό

TOKIO. -

Αίσιο τέλος είχε για τους επιβάτες ενός "ΜΠΟΪΝΓΚ" 747, το οποίο είχε απογειωθεί από το Τόκιο με κατεύθυνση την πόλη Σαπόρο. Αντιθέτως, η τύχη δεν ήταν με το μέρος του 51χρονου πιλότου, ο οποίος έχασε τη ζωή του από τη θανατηφόρα μαχαιριά που του έριξε στο λαιμό 28χρονος επίδοξος αεροπειρατής.

Το αεροσκάφος, που ανήκε στην ιαπωνική εταιρία "ΑΝΑ", μετέφερε 503 επιβάτες και 14μελές πλήρωμα. Σύμφωνα με τις ιαπωνικές αρχές, δύο λεπτά μετά την απογείωσή του ο αεροπειρατής, ηλικίας περίπου 28 χρόνων, ανάγκασε μία αεροσυνοδό να τον οδηγήσει στο πιλοτήριο, όπου διέταξε τον πιλότο να πάρει πορεία με κατεύθυνση το αμερικάνικο στρατιωτικό αεροδρόμιο "ΓΙΟΚΟΤΑ" (δυτικό Τόκιο). Οταν ο πιλότος αρνήθηκε, ο αεροπειρατής αντέδρασε ρίχνοντάς του θανατηφόρα μαχαιριά στο λαιμό και επιχείρησε να πιλοτάρει μόνος του το αεροσκάφος!

Η περιπέτεια έληξε μετά από λίγη ώρα, οπότε το αεροσκάφος άρχισε να χάνει ύψος, με την είσοδο του συγκυβερνήτη και ενός άλλου μέλους του πληρώματος στο πιλοτήριο. Οι δύο άνδρες αιχμαλώτισαν τον αεροπειρατή και τον παρέδωσαν στις αρχές.

Τελικώς, το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Τόκιο δίχως κανείς από τους επιβάτες να πάθει τίποτε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ