Σάββατο 24 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Συνεχίζεται η σύγκρουση

ΚΟΙΛΑΔΑ ΜΟΥΣΚΟ.-

Ανδρες του ινδικού πεζικού προωθούνταν χθες προς τους δύο εναπομείναντες θύλακες όπου παραμένουν Ισλαμιστές αντάρτες, αφού ανακατέλαβαν ορισμένες από τις τελευταίες τους θέσεις στο ινδικό Κασμίρ, ανακοίνωσαν χθες στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

Οι σκληραγωγημένοι από δυόμισι μήνες μαχών Ινδοί στρατιώτες πολεμούσαν σε ένα πεδίο γεμάτο νάρκες εναντίον των ανταρτών - που υποστηρίζονται από το Πακιστάν - για να ανακαταλάβουν δύο καλυμμένα με στρώμα πάγου υψώματα στις ζώνες του Μπαταλίκ και της Κοιλάδας Μούσκο, στα Ιμαλάια.

Οι αντάρτες τραυμάτισαν 20 Ινδούς στρατιώτες πριν εγκαταλείψουν ένα κωνικό ύψωμα που κατείχαν σε ύψος 4.800 μέτρων στο Μπαταλίκ, είπαν αξιωματούχοι στο "Ασοσιέιτεντ Πρες" υπό τον όρο της ανωνυμίας. Αλλοι έξι Ινδοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από εκρήξεις ναρκών, ενώ οι εισβολείς άφησαν στο πεδίο της μάχης 25 νεκρούς.

Οι Ινδοί βρήκαν κρησφύγετα με τεράστιες ποσότητες όπλων και εκρηκτικών στις θέσεις που κατέλαβαν.

Το πυροβολικό πραγματοποιούσε μπαράζ επί ώρες για να "εξασθενίσει" την αντίσταση των ανταρτών, ώστε το πεζικό να κινηθεί ευκολότερα, αλλά οι νάρκες στην περιοχή δυσχέραναν τις επιχειρήσεις.

"Πλησιάζουμε", είπε εκπρόσωπος του ινδικού στρατού, αναφερόμενος σε αυτές που πιστεύεται ότι είναι οι "τελευταίες" θέσεις των μουτζαχεντίν.

Το Πακιστάν απάντησε με μπαράζ πυροβολικού, αναγκάζοντας 100 κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και προκαλώντας ζημιές σε ένα σχολείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ