Παρασκευή 30 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα μπάνια

ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ τυχαίο που ο Σημίτης προτίμησε πρώτα να κάνει τα μπάνια του στην Ελούντα της Κρήτης και να πάει σήμερα στο Σεράγεβο για να παραστεί στη Διάσκεψη Κορυφής για τα Βαλκάνια; Λέτε από... ιστορική εμπειρία να θεωρεί ότι βοηθάει η συγκεκριμένη περιοχή της Ελλάδας στο να κάνει κάποιος καλές διεθνείς συμφωνίες;

***

Θα μάθουμε, αφού εκεί θα είναι και ο Τζεμ και συνάντηση θα έχει με τον Γ. Παπανδρέου την ίδια ώρα που στην Αθήνα θα εξελίσσεται ο περίφημος "δευτερεύουσας" σημασίας ελληνοτουρκικός διάλογος (όσο δευτερεύον μπορεί να είναι το θέμα που αποκαλούν "τρομοκρατία").

***

ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων, θα τον θυμάστε, με τις λεγόμενες προβληματικές επιχειρήσεις, που αφού τις "εκκαθάριζε" μετά τις ξεπούλαγε για ένα κομμάτι ψωμί και για παλιοσίδερα. Πάμπολλες επιχειρήσεις πήραν αυτό το δρόμο από τον εν λόγω Οργανισμό. Ε, στο τέλος και αυτός ο ίδιος ο ΟΑΕ θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο αφού η κυβέρνηση με νομοσχέδιο τον... εκκαθαρίζει!

***

Σίγουρα αυτή η ιστορία όπως έχει χιλιο - καταγγελθεί στο παρελθόν, είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων αμαρτωλή, και το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που κατεξοχήν έχει βάλει το χεράκι του για όσα έχουν συμβεί. Ισως είναι μια καλή ευκαιρία τώρα να το ψάξει κανείς λίγο πιο αναλυτικά το θέμα, που να είστε βέβαιοι ότι... μπάζει από παντού.

***

ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ότι θα καταφέρει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που επεξεργάστηκε το Υπουργικό Συμβούλιο για την οικονομική μετανάστευση... ένας Θεός ξέρει. Προφανώς οι άνθρωποι αδυνατούν να καταλάβουν ότι αν το πρόβλημα δε χτυπηθεί στην ουσία του, δηλαδή στην παράνομη και ανασφάλιστη εργασία, τότε δε γίνεται τίποτε...

***

Το να δημιουργούν γραφεία ευρέσεως εργασίας (προφανώς και ιδιωτικά) και να νομιμοποιούν το δουλεμπόριο, όχι μόνο δε θα λύσει το πρόβλημα αλλά θα το οξύνει κι αυτό θα το καταλάβουμε καλά στο άμεσο μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ