Παρασκευή 30 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
"Τρικυμία" στους κόλπους του ΣΥΝ

Συνεχίζεται η εντός των κόλπων του ΣΥΝ "τρικυμία" αντιφάσεων, με αφορμή το κοινό κείμενο των τριών βουλευτών της Θράκης που προέρχονται από τη μουσουλμανική μειονότητα, ανάμεσα τους και του βουλευτή Ροδόπης Μ. Μουσταφά που ανήκει στο κόμμα αυτό. Από τη μια πλευρά η ΝΕ Ροδόπης του ΣΥΝ, που ασκεί κριτική στον βουλευτ, και από την άλλη δύο μέλη της ΚΠΕ του ΣΥΝ ο Θ. Γεωργακόπουλος και ο Τ. Κατσαρός, οι οποίοι υποστηρίζουν τον Μ. Μουσταφά και καταγγέλλουν την ηγεσία του κόμματός τους για τη στάση της.

Η ΝΕ Ροδόπης του ΣΥΝ,αφού πλέκει το εγκώμια του Μ. Μουσταφά για τη συμβολή του στην ανάδειξη των προβλημάτων της μειονότητας, του ασκεί κριτική για τη "λαθεμένη ενέργειά στήριξης της γνωστής "έκκλησης"". Ωστόσο αναγνωρίζει το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των μειονοτήτων, όμως επισημαίνει ότι "την αναγκαιότητα αυτή δεν υπηρετούν η ενιαία αναφορά σε μακεδονική τουρκική μειονότητα, ούτε η κοινή στάση με τους άλλους βουλευτές της μειονότητας".

Από την πλευρά τους οι Θ. Γεωργακόπουλος και Τ. Κατσαρός σε κοινή δήλωσή τους αναφέρουν ότι "η πρόσφατη δήλωση των τριών βουλευτών και των μη κυβερνητικών οργανώσεων για τα δικαιώματα των μειονοτήτων περιέχει τα αυτονόητα για ένα ευρωπαϊκό, για ένα πολιτισμένο κράτος". Και κατηγορούν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα και τον ΣΥΝ "σε διαφορετικό βέβαια βαθμό και ένταση, αλλά στο σύνολό τους είναι πιασμένα γερά στα... δόκανα των σοβινιστικών ιδεολογημάτων". Ειδικά για τον βουλευτή Μ. Μουσταφά καταγγέλλει την ηγεσία του ΣΥΝ ότι "εξέθεσε ανεπανόρθωτα ένα λαμπρό μας στέλεχος που διακρίνεται για τις κρυστάλλινες θέσεις και το αδαμάντινο ήθος του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ