Τρίτη 24 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αύριο η συγκέντρωση για το "Παπαγεωργίου"
  • Διοργανώνεται από μαζικούς φορείς της πόλης με αίτημα την κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα του νοσοκομείου
  • Προσκλητήριο συμμετοχής απευθύνει στους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ

Να συμμετέχουν μαζικά στην ανοιχτή συγκέντρωση, που διοργανώνεται από τους μαζικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, με αίτημα την κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα του νοσοκομείου "Παπαγεωργίου", ζητεί με προκήρυξή του το ΠΑΜΕ. Η συγκέντρωση πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη στις 7μ.μ. στο Δημαρχείο Σταυρούπολης και θα ακολουθήσει συμβολικός αποκλεισμός του νοσοκομείου.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της πόλης να ενώσουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και να απαιτήσουν όλοι μαζί:

- Να λειτουργήσει το "Παπαγεωργίου" σαν ΝΠΔΔ με κάλυψη όλων των θέσεων με νέες προσλήψεις.

- Να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού και να μη μειωθούν τα κρεβάτια των Δημοσίων Νοσοκομείων.

- Να μη μεταφερθεί κανένας εργαζόμενος, καμία κλινική από το δημόσιο στο"Παπαγεωργίου".

- Να εξασφαλιστεί η συμμετοχή και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο ΔΣ του νοσοκομείου "Παπαγεωργίου".

- Να αυξηθούν οι δαπάνες για τη Δημόσια Υγεία - Πρόνοια.

Το ΠΑΜΕ ζητεί από τους εργαζόμενους και συνταξιούχους να πρωτοστατήσουν σε ένα αγωνιστικό λαϊκό μέτωπο για την ανατροπή των σχεδίων της κυβέρνησης στο χώρο της υγείας και τη μετατροπή της σε εμπόρευμα. Να παλέψουν, για να ανατρέψουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της Υγείας, την παράδοση του "Παπαγεωργίου" στους ιδιώτες και το κλείσιμο των νοσοκομείων της πόλης.

Οπως τονίζει το ΠΑΜΕ, η κυβέρνηση πιστή στις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης για μετατροπή της Υγείας σε εμπόρευμα και την παράδοσή της στους ιδιώτες, προχωρεί σε λειτουργία του νοσοκομείου "Παπαγεωργίου", με "δανεικές" από το ΕΣΥ κλινικές, οδηγώντας έτσι παραπέρα στην υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας.

"Ετσι, συνεχίζει το ΠΑΜΕ, για να μπορέσει ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει για πολλοστή φορά στα εγκαίνια της ΔΕΘ την έναρξη της λειτουργίας του "Παπαγεωργίου", η κυβέρνηση δε διστάζει όχι μόνο να αποδυναμώσει, αλλά και να διαλύσει, τα δημόσια νοσοκομεία, μεταφέροντας κλινικές του ΕΣΥ, με το προσωπικό τους στο ιδιωτικό πλέον "Παπαγεωργίου". Η κυβέρνηση είναι υπόλογη στους εργαζόμενους και στο λαό της πόλης για την απαράδεκτη κωλυσιεργία στη λειτουργία του νοσοκομείου "Παπαγεωργίου", στο ότι πάνε να το λειτουργήσουν τελικά σαν ιδιωτικό νοσηλευτήριο, όπου οι ασθενείς θα πληρώνουν, υπονομεύοντας ακόμη περισσότερο τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων".

Στο μεταξύ συνδικαλιστικά στελέχη συνεχίζουν να περιοδεύουν σε χώρους δουλιάς, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για την αυριανή κινητοποίηση. Στα πλαίσια αυτά τα μέλη της διοίκησης του σωματείου συνταξιούχων του ΙΚΑ επισκέφτηκαν το υποκατάστημα του ΙΚΑ Βότση, ενώ αντιπροσωπεία των σωματείων Δέρματος, των Εμφιαλωμένων, των καπνεργατών κλπ. έκαναν εξορμήσεις σε χώρους εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ