Πέμπτη 26 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξεχασμένοι στο Μπουένος Αϊρες

Στο λιμάνι του Μπουένος Αϊρες,στην Αργεντινή, χωρίς νερό και φαγητό, βρίσκονται ξεχασμένοι εδώ και 120 μέρες οι ναυτεργάτες του πλοίου "OCEAN IRIS" της εταιρίας "Οσιαν Εντερπράιζις"!

Η εταιρία ανήκει στην "οικογένεια" των εταιριών εκείνων, που αξιοποιώντας τους αναγκαστικούς νόμους της χούντας 89/1967 και 378/1968 για τις "αλλοδαπές ναυτιλιακές εταιρίες" και κάτω από τη μύτη των υπηρεσιών του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, αναπτύσσουν δραστηριότητα στην Ελλάδα χωρίς να δίνουν λογαριασμό πουθενά, καταχρώνται τα χρήματα των ναυτεργατών και δε δίνουν δεκάρα τσακιστή στα ασφαλιστικά τους Ταμεία!

Η ΠΕΜΕΝ μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν επιχείρησε να έρθει σε επαφή με εκπροσώπους της εταιρίας, προκειμένου να απαιτήσει την εξόφληση των δεδουλευμένων και τον επαναπατρισμό των ναυτεργατών. Κανείς όμως δεν παρουσιάζεται στα γραφεία της εταιρίας στον Πειραιά.

Στους ναυτεργάτες οφείλονται τεράστια χρηματικά ποσά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε προσπάθεια να διωχτούν από το πλοίο και να επιστρέψουν στην Ελλάδα, χωρίς να πάρουν δραχμή! Η ΠΕΜΕΝ κατήγγειλε το γεγονός, αλλά και γενικότερα την ασύδοτη δράση αυτών των εταιριών που εκμεταλλεύονται τους ναυτεργάτες και κλέβουν τα Ταμεία τους, στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, στις διεθνείς συνδικαλιστές οργανώσεις και στις τοπικές οργανώσεις της Αργεντινής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ