Πέμπτη 26 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στις 4 Σεπτέμβρη ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκη

Νέος κύκλος αγώνων εγκαινιάζεται, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Σε μεγάλο συλλαλητήριο καλεί το ΠΑΜΕ. Πανελλαδική συγκέντρωση προετοιμάζουν και οι συνταξιούχοι

Από τη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 4 Σεπτέμβρη,εγκαινιάζεται ένας νέος κύκλος εργατικών αγώνων. Από σήμερα κιόλας ξεκινά η προετοιμασία του μεγάλου συλλαλητηρίου, που οργανώνει την ημέρα αυτή το ΠΑΜΕ,ημέρα κατά την οποία ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στα εγκαίνια της ΔΕΘ, εγκαινιάζοντας στην ουσία μια νέα περίοδο αποπροσανατολιστικής προπαγάνδας της κυβέρνησης. Ενόψει της κινητοποίησης, το ΠΑΜΕ καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία, όλους τους εργαζόμενους, να συστρατευτούν μαζί του και να δώσουν το δικό τους αγωνιστικό "παρών" στο συλλαλητήριο. Να προβάλουν επίμονα, σταθερά και αγωνιστικά τα δικά τους αιτήματα απέναντι στην κυβερνητική προπαγάνδα. Να αξιώσουν τη λήψη μέτρων για την επιβίωση των ανέργων, κονδύλια για την κοινωνική πολιτική, έκτακτη οικονομική ενίσχυση των συνταξιούχων, 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο με αύξηση αποδοχών, αφορολόγητο όριο 3,5 εκατομμύρια και τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα κλπ.

Οι συνταξιούχοι

Πλατιά απήχηση βρίσκει η απόφαση πέντε συνταξιουχικών ομοσπονδιών (ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΕΛΤΑ - ΝΑΤ) να διοργανώσουν πανσυνταξιουχική πανελλαδική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη στις 4 Σεπτέμβρη, κατά την ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

"Στις 4 Σεπτέμβρη πάμε στη Θεσσαλονίκη", σημειώνει σε ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιούχων Ιωαννίνων και καλεί τους συνταξιούχους της Ηπείρου να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται

"Είναι ανάγκη - τονίζει - να συνειδητοποιήσουμε ότι η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα. Αδίστακτα προχωράει στην κατεδάφιση όλων των κατακτήσεων και ελευθεριών των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Τι να περιμένουμε από μια αντιλαϊκή πολιτική που καταργεί το 8ωρο, αφαιρεί τα αποθεματικά των Ταμείων, εισάγει τη λογική της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, την τριτοκοσμική αντίληψη για σύνταξη - βοήθημα, χαρίζοντας στους αεριτζήδες τρισεκατομμύρια με τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου; Εχουμε υποχρέωση στον εαυτό μας, στις οικογένειές μας, στην εργατική τάξη και στην πατρίδα μας να δώσουμε σκληρή και πληρωμένη απάντηση σε αυτή την κυβερνητική πολιτική και να παλέψουμε, για να λυθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων".

Η αναχώρηση έχει καθοριστεί για τις 9π.μ. το Σάββατο, 4 Σεπτέμβρη, από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων με πούλμαν. Θα διανυκτερεύσουν στη Θεσσαλονίκη και θα επιστρέψουν Κυριακή, ενώ όλα τα έξοδα θα καλυφθούν από τα σωματεία. Οι συνταξιούχοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 24410 και 36000. Με το σύνθημα "ο αγώνας συνεχίζεται", το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Καβάλας,καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη αντισυνταξιουχική πολιτική λιτότητας και την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. "Σας καλούμε, καταλήγει, όλες και όλους να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο σωματείο, το οποίο αναλαμβάνει και όλα τα έξοδα μεταφοράς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ