Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αρχισαν οι εκβιασμοί στη ΣΟΦΤΕ

"Σκληρό" υποδέχεται το φθινόπωρο τους εργαζόμενους της ΣΟΦΤΕΞ και τέσσερις μήνες μετά το σκανδαλώδες ξεπούλημα της μεγαλύτερης χαρτοβιομηχανίας της χώρας, οι εργαζόμενοι υφίστανται την αυθαιρεσία των Αμερικανών εργοδοτών. Σε μια επιχείρηση εκβιασμού των εργαζομένων αλλά και της κυβέρνησης, η διοίκηση της εταιρίας ανακοίνωσε ότι θα θέσει σε διαθεσιμότητα τους 360 από τους 430 εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Δράμας, με το επιχείρημα ότι δεν έχουν αντικείμενο εργασίας, επειδή βρέθηκε μειοδότης στο διαγωνισμό του υπουργείου Παιδείας στην ανάληψη των σχολικών βιβλίων!

Και ενώ η παραπάνω ενέργεια της εταιρίας εκπορεύεται από τους αποικιακούς όρους των Αμερικανών που αποδέχτηκε η κυβέρνηση, στα εργοστάσια της Αθήνας και του Μεγάλου Πεύκου, επιχειρείται η αλλαγή των ειδικοτήτων και ταυτόχρονα φημολογείται ότι θα προωθηθεί η μείωση του προσωπικού με... κίνητρα. Την ίδια στιγμή αλλάζουν αυθαίρετα τα ωράρια εργασίας, ενώ πολλοί εργαζόμενοι υπό το φόβο της απόλυσης, εξαναγκάζονται να δέχονται και δεύτερη και τρίτη ειδικότητα, με αποτέλεσμα να εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση των τριών σωματείων της ΣΟΦΤΕΞ με την Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ