Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΕΗ
Στήνονται νέες Επιτροπές Αγώνα

Μετά τη συγκρότηση της Επιτροπής Αγώνα στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης, ανάλογες επιτροπές συγκροτήθηκαν στην Καλαμάτα, στο Ναύπλιο και στην Τρίπολη, ενώ έπεται και συνέχεια, αφού σε όλους τους χώρους δουλιάς επικρατεί αγανάκτηση και αγωνιστική διάθεση για την προδοτική συμφωνία του ξεπουλήματος του ασφαλιστικού της ΔΕΗ από την πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Αποφάσεις καταδίκης της κατάπτυστης συμφωνίας πήραν και οι ΤΔΕ της ΕΤΕ ΔΕΗ στην Καλαμάτα, στο Ναύπλιο και στο Λάδωνα και καλούν τους εργαζόμενους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Στις άμεσες προτεραιότητές τους, οι Επιτροπές Αγώνα θέτουν την ενημέρωση των εργαζομένων της ΔΕΗ, αλλά και γενικότερα του λαού, για τις συνέπειες που θα έχει το ξεπούλημα της ΔΕΗ στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Επίσης οι Επιτροπές Αγώνα κινούνται στην κατεύθυνση των συναντήσεων με τα πρωτοβάθμια σωματεία της ΔΕΗ και με άλλα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Συναντήσεις επίσης θα επιδιωχτούν και με τους δήμους της περιοχής και με τα λαϊκά στρώματα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο λαϊκό μέτωπο για να μην περάσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ και η διάλυση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων.

Μέρα με τη μέρα γίνεται φανερό ότι η αγανάκτηση των εργαζομένων, μετατρέπεται σε αγωνιστική διάθεση, η οποία εκφράζεται μέσω της δημιουργίας των Επιτροπών Αγώνα. Οι εργαζόμενοι ξεπερνούν τις ξεπουλημένες ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ στη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και οργανώνουν τους αγώνες και την αντίστασή τους από τα κάτω, αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να περάσει η κατάπτυστη συμφωνία για τη διάλυση του ασφαλιστικού των εργαζομένων και των συνταξιούχων της ΔΕΗ και το ξεπούλημα της επιχείρησης.

Περιοδείες στη Θεσσαλονίκη

Περιοδείες σε χώρους δουλιάς έγιναν και στη Θεσσαλονίκη από κλιμάκιο συνδικαλιστών της ΕΣΚ-ΔΕΗ με επικεφαλής τον Ηλ. Σταμέλο. Το κλιμάκιο περιόδευσε στη Δόξα, στον Εύοσμο, στα Κεντρικά κ.α., ενώ πραγματοποιήθηκαν αρκετές συγκεντρώσεις όπου οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για την κατάπτυστη συμφωνία για τη διάλυση του ασφαλιστικού της ΔΕΗ, αλλά και για το ξεπούλημα της επιχείρησης.

Εντονη ήταν η αγανάκτηση των εργαζομένων για την προδοτική συμφωνία της πλειοψηφίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ εξετάστηκαν και οι δυνατότητες αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Το κλιμάκιο της ΕΣΚ-ΔΕΗ κάλεσε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ να δώσουν το "παρών" στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Τέλος, απόφαση καταδίκης της κατάπτυστης συμφωνίας πήρε και η ΤΕ ΕΤΕ Θεσσαλονίκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (1999-09-03 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους (1999-09-02 00:00:00.0)
Μεθοδεύσεις και τακτικές σε βάρος των εργαζομένων (1999-08-29 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την κατάπτυστη συμφωνία (1999-08-17 00:00:00.0)
Παρουσιάζουν τον εφιάλτη για όνειρο (1999-08-12 00:00:00.0)
Ο καθένας πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση για τη ΔΕΗ (1999-07-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ