Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πανικός και αντεπίθεση "από τα δεξιά"

Ολοφάνερα είναι τα σημάδια πανικού που έχει καταλάβει την ηγεσία της ΝΔ μετά την εξαγγελία των μέτρων - κοροϊδία από τον Κ. Σημίτη, καθώς τα ψίχουλα που μοιράστηκαν από την κυβέρνηση προκάλεσαν "βραχυκύκλωμα" στη δημαγωγική τακτική της και την υποχρέωσαν να εξωθηθεί προς "τα δεξιότερα", καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για λαϊκισμό και ασκώντας κριτική από τη θέση του συνεπή υπερασπιστή της πορείας ένταξης στην ΟΝΕ.

Ο κυριότερος λόγος για την έκδηλη ανησυχία που επικρατεί στη Ρηγίλλης είναι ότι "η τροχιά προς την εξουσία" ξεθωριάζει επικίνδυνα, ενώ δεν είναι λίγα τα στελέχη εκείνα που ομολογούν ανοιχτά ότι το "ευνοϊκό για τη ΝΔ κλίμα" που υπήρχε μετά τις ευρωεκλογές ανατρέπεται και οι πιθανότητες εκλογικής νίκης περιορίζονται δραματικά.

Σε αυτή τη βάση επιχειρεί να αντιμετωπίσει την κυβερνητική προπαγάνδα χαρακτηρίζοντας τα μέτρα προεκλογικά και αποσπασματικά, καθώς και, όπως ανέφερε χθες ο εκπρόσωπος του κόμματος, ότι θέτουν σε κίνδυνο την πορεία προς την ΟΝΕ. Στο πλαίσιο της εποικοδομητικής και συναινετικής αντιπολιτευτικής τακτικής δεν παραλείπει να υποδείξει στην κυβέρνηση το "δέον γενέσθαι", δηλαδή ότι "οι αποσπασματικές παροχές" πρέπει να συνοδεύονται από "ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιορισμού των δημοσίων δαπανών και από διαρθρωτικά μέτρα με αναπτυξιακή κατεύθυνση", δηλαδή με παράλληλη ένταση των αντιλαϊκών μέτρων.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του αρμόδιου τομεάρχη για τα οικονομικά Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος αναφέρει ότι "η ΝΔ δεν πρέπει να παρακολουθήσει τον κ. Σημίτη σε μια πορεία πλειοδοσίας στο λαϊκισμό".

Παράλληλα, η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την ανησυχία της με κινήσεις αντιπερισπασμού, όπως η χθεσινή αναγγελία της επιστροφής του Νικ. Κακλαμάνη. Ο Κ. Καραμανλής επέλεξε τη χθεσινή μέρα για να συναντηθεί με τον πρώην ευρωβουλευτή της ΠΟΛΑΝ για να ανακοινώσει την αναμενόμενη από καιρό επάνοδό του, ακριβώς για να δείξει, όπως είπε ο εκπρόσωπος του κόμματος, ότι η ΝΔ είναι κόμμα δυνατό και αποφασισμένο. Από την πλευρά του, ο Ν. Κακλαμάνης δικαιολόγησε την επιστροφή του στο ότι οι ερχόμενες εκλογές θα έχουν χαρακτήρα μετωπικής παραταξιακής αντιπαράθεσης από την οποία δε θα μπορούσε να λείψει από το πλευρό της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ