Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Απάντηση με αγώνα και με ψήφο

Εξαπάτηση ενόψει των εκλογών, αλλά και υποκρισία μπροστά στην επερχόμενη θύελλα στο ασφαλιστικό, χαρακτηρίζουν οι Ομοσπονδίες ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού

"Καλή αντάμωση, κύριε πρωθυπουργέ, στη Θεσσαλονίκη", διαμηνύουν με ανακοίνωσή τους οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ στον Κ. Σημίτη, καταγγέλλοντας σαν "καθαρή κοροϊδία" τις προχτεσινές πρωθυπουργικές εξαγγελίες. "Πρωθυπουργός και κυβέρνηση - τονίζουν - πρέπει να το πάρουν απόφαση ότι δεν πρόκειται να εξαπατήσουν με ψευτοπαροχές τους συνταξιούχους, οι οποίοι θα απαντήσουν με τον αγώνα και με την ψήφο τους". Οι ομοσπονδίες επισημαίνουν πως έχει καθιερωθεί στα εγκαίνια της ΔΕΘ όλες οι κυβερνήσεις να δημαγωγούν με υποσχέσεις και ψευτοπαροχές, όταν επί 12 μήνες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και γενικότερα τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν τα σπασμένα της αντιλαϊκής πολιτικής, όμως φέτος ενόψει των εκλογών πρωθυπουργός και κυβέρνηση ξεπέρασαν τον εαυτό τους.

"Ο πρωθυπουργός - υπογραμμίζουν - κόλλησε στο ΕΚΑΣ, το οποίο αυξάνει κατά 3.000 δρχ. Να πούμε στον πρωθυπουργό, αν και το ξέρει πολύ καλά, ότι το ΕΚΑΣ το παίρνει ένας πολύ μικρός αριθμός, που διαρκώς μειώνεται, γιατί υπολογίζεται σαν εισόδημα και ξεπερνάει το πλαφόν. Ετσι αυτός που παίρνει σύνταξη πάνω από 129.000 δραχμές θεωρείται πλούσιος και δεν παίρνει μία". Συνεχίζοντας, καταγγέλλουν την κυβέρνηση γιατί αρνείται να επανασυνδέσει τις κατώτερες συντάξεις με τα 20 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη, σημειώνοντας πως μόνο από την αποσύνδεση αυτή ο κάθε συνταξιούχος αυτής της κατηγορίας έχει χάσει από το '91 μέχρι σήμερα 1.700.000 δρχ. Αναφορικά με την αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 1,9 εκατ. δρχ., επισημαίνουν ότι "πρόκειται για "όφελος" 27.500 δρχ. το χρόνο, δηλαδή 2.300 δρχ. το μήνα, ποσό που μας το παίρνει από το ΛΑΦΚΑ". Σε ό,τι αφορά τα φορολογικά μέτρα, σημειώνουν ότι από το '93 μέχρι το '99 οι συνταξιούχοι πλήρωσαν 24,3% περισσότερους φόρους και ζητούν την αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 3 εκατ. δρχ. και την τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας.

Καταλήγοντας οι ομοσπονδίες τονίζουν πως οι "παροχές" αυτές δεν είναι μόνο εξαπάτηση ενόψει εκλογών, αλλά και υποκρισία μπροστά στη θύελλα που ετοιμάζει με την ισοπέδωση του ασφαλιστικού.

ΠΕΜΕΝ - "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ": "Να, οι επιτυχίες σας"

Νέα πρόκληση και προσπάθεια υποτίμησης της νοημοσύνης των εργαζομένων, χαρακτηρίζουν τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες με κοινή τους ανακοίνωση οι ναυτεργατικές οργανώσεις ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ.

Οπως επισημαίνουν τα σωματεία, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιδίδεται σε μια μεθοδευμένη προσπάθεια ψηφοθηρίας για να αλλάξει το αρνητικό σε βάρος της κλίμα. Η πραγματικότητα - συνεχίζουν - που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα δηλώνει ότι πρόκειται για: Μια κυβέρνηση της ανεργίας, της υποβάθμισης της υγείας και της παιδείας, της μείωσης των μισθών και των συντάξεων, του αυταρχισμού και της καταστολής των εργατικών λαϊκών αγώνων.

"Χιλιάδες ναυτεργάτες, θύματα της αντιναυτεργατικής πολιτικής και της εφοπλιστικής ασυδοσίας - τονίζουν - πετιούνται έξω από τα καράβια, τα συσσίτια της Ακτής Μιαούλη πληθαίνουν, η καθήλωση των μισθών, οι συντάξεις πείνας και τα φορομπηχτικά μέτρα είναι βραχνάς της ναυτεργατικής οικογένειας και η κυβέρνηση πανηγυρίζει τις επιτυχίες της".

Το Συνδικάτο Ιματισμού

"Ψίχουλα" χαρακτηρίζει τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής,τονίζοντας ότι η κυβερνητική πολιτική παραμένει αναλλοίωτη και υπηρετεί το στόχο της πλουτοκρατίας, την ΟΝΕ. Τονίζει ότι τα... μέτρα όχι μόνο είναι ψίχουλα, αλλά και επικίνδυνα γιατί θέλουν να δημιουργήσουν επανάπαυση στους εργαζόμενους και να περάσουν πιο εύκολα τα άγρια μέτρα που ήδη έρχονται, όπως ιδιωτικοποιήσεις, ασφαλιστικό κλπ. Καλεί τους εργαζόμενους σε συσπείρωση γύρω από τα συνδικάτα και σε κοινή δράση μέσα από το ΠΑΜΕ για να μπει εμπόδιο στα αντεργατικά μέτρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οδυνηρές οι επιπτώσεις από τις περικοπές(2002-01-23 00:00:00.0)
Τα νέα επιδόματα εξομάλυνσης των συντάξεων(2001-10-20 00:00:00.0)
Σε αγωνιστική ετοιμότητα(2000-05-17 00:00:00.0)
«Πλώρη» για νέους αγώνες(1999-12-10 00:00:00.0)
"Ψαλίδι" στις συντάξεις!(1999-02-27 00:00:00.0)
Κάλπικο ...ενδιαφέρον(1997-11-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ