Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
Εκτεταμένη εθνοκάθαρση από τον "UCK" με την ανοχή της "KFOR"

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Θεωνά στο Συμβούλιο της ΕΕ

Την εκρηκτική κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και την εκτεταμένη εθνοκάθαρση εναντίον του σερβικού πληθυσμού, υπό την ανοχή ή και την υπόθαλψη της αποκαλούμενης ειρηνευτικής δύναμης, καταγγέλλει με Ερώτηση που κατέθεσε στο Συμβούλιο της ΕΕ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Θεωνάς.

"Οι δύο και πλέον μήνες από την εγκατάσταση της "KFOR" στο Κοσσυφοπέδιο, υπογραμμίζει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, όχι μόνο δε συντέλεσαν στην εκτόνωση της κατάστασης στην περιοχή και δε συνέβαλαν στην παγίωση κλίματος σταθερότητας, ασφάλειας και ειρηνικής συμβίωσης των πληθυσμών, αλλά αντίθετα πυροδοτεί και εντείνει την έκρυθμη κατάσταση που προκάλεσαν οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί".

"Η αποσιώπηση ομαδικού τάφου 15 Σέρβων, που σφαγιάστηκαν στα μέσα Ιουλίου λίγο έξω από το Γκνιλιάνε, ζώνη ευθύνης των αμερικανικών στρατευμάτων, δημιουργεί σοβαρότατα ερωτηματικά για το ρόλο της λεγόμενης ειρηνευτικής δύναμης, αφού υπό την ανοχή ή και την υπόθαλψή της ο σερβικός πληθυσμός του Κοσσυφοπεδίου γίνεται θύμα εκτεταμένης εθνοκάθαρσης, καταδεικνύοντας την επιλεκτικότητα της ευαισθησίας της διεθνούς κοινότητας στα θέματα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υποτίθεται ότι προστατεύονται", επισημαίνει ο Γ. Θεωνάς.

Υπογραμμίζοντας ότι "ο "UCK" συνεχίζει απρόσκοπτα την παράνομη δραστηριότητά του, οργανώνοντας, όπως περιγράφει ο διεθνής Τύπος, εμπόριο όπλων και ναρκωτικών και επιδιδόμενος, ανενόχλητα, σε αθρόες σφαγές αθώων Σέρβων πολιτών", ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καλεί το Συμβούλιο να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την άμεση σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ, προκειμένου να διαλευκανθούν οι συνθήκες της σφαγής στο Γκνιλιάνε, να εξεταστεί συνολικά η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να αποτιμηθεί ο ρόλος της "KFOR" στο Κοσσυφοπέδιο και να ληφθούν συγκεκριμένες και άμεσες αποφάσεις για τον "UCK", καθώς και μέτρα διασφάλισης της παραμονής Σέρβων, Τσιγγάνων και άλλων εθνοτήτων στο Κοσσυφοπέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ