Τρίτη 14 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα συμβασιουχικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ δεν είναι το γεγονός, πως η σημερινή κυβέρνηση - συνεχίζοντας στην πεπατημένη της προηγούμενης - εμπαίζει και κοροϊδεύει τους συμβασιούχους του δημοσίου. Αυτό το περιμέναμε, ό,τι κι αν έλεγαν προεκλογικά.

Το εντυπωσιακό είναι πως Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν με το ίδιο θράσος να «σκοτώνονται» για το θέμα, ανταλλάσσοντας ανακοινώσεις και δηλώσεις, διαγωνιζόμενοι για το ποιος έχει την «καλύτερη λύση».

Μόνο κάποιος νους που έχει εδώ και καιρό ξεφύγει από τα όρια της λογικής θα μπορούσε να αποδεχτεί ότι θέλουν και μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα αυτοί που το δημιούργησαν, το διατηρούν, το αναπαράγουν και το διευρύνουν.

Κι όμως, η κυβέρνηση σε ακραίες μορφές κοροϊδίας δηλώνει μέσω στελεχών της ότι την ...εμποδίζουν δικαστικές αποφάσεις και αποφάσεις του ΑΣΕΠ, ενώ το ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε να καταθέσει πρόταση στη Βουλή (που δε λύνει και το πρόβλημα) χωρίς να μπαίνει στον κόπο να μας πει γιατί δεν το έκανε επί 20 χρόνια.

Εν ολίγοις, συμβασιούχους, δηλαδή «εργαζόμενους - ομήρους», χωρίς ασφάλιση, δικαιώματα, φωνή και διάθεση αντίστασης θέλουν και οι δύο. Τους χρειάζονταν χτες, τους χρειάζονται σήμερα και ξέρουν ότι θα τους χρειάζονται και αύριο.

Αυτό που «χτίζουν» στον ιδιωτικό τομέα, πολύ το επιθυμούν και για το δημόσιο. Οσο πιο πολύ «κυκλώνουν» τη μόνιμη εργασία τόσο πιο εύκολα θα την ...εξαφανίσουν.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ δίνει ο Γιώργος Παπανδρέου. Στην τελευταία διέψευσε ότι στοχεύει ...να χάσει τις επόμενες εκλογές. Λες και θα μπορούσε να το παραδεχτεί δημοσίως, ακόμη και αν ίσχυε κάτι τέτοιο.

Μας πληροφόρησε, πάντως, πως το κόμμα του είναι φτιαγμένο «για να κερδίζει». Εμείς θα προσθέταμε ότι είναι φτιαγμένο για να λέει επί μια τετραετία στην αντιπολίτευση ότι «θα κερδίσει». Οτι ακριβώς έκανε δηλαδή στο παρελθόν και η ΝΔ.


Γρηγοριάδης Κώστας

Σίγουρα το μόνο που δεν μπορούν να κάνουν τα δύο αυτά κόμματα είναι να αμφισβητήσει το ένα την πολιτική του άλλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ