Τρίτη 14 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο αντιασφαλιστικός σχεδιασμός

Γρηγοριάδης Κώστας

Ολοφάνερο έχει γίνει το γενικότερο σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό. Γι' αυτό, ας μην κουράζεται ο υπουργός Απασχόλησης, να επαναλαμβάνει τις υποσχέσεις του, περί μη αύξησης του ορίου ηλικίας - χρόνου εργασίας - εισφορών και μείωσης των συντάξεων, όπως έκανε και πάλι, προχτές, απ' τη Θεσσαλονίκη.

Επί του παρόντος, η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να φτάσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 τουλάχιστον χρόνια, για όλους τους εργαζόμενους, άνδρες και γυναίκες και, ταυτόχρονα, να «πετσοκόψει» τα Βαριά και Ανθυγιεινά και να προχωρήσει την ενοποίηση των Ταμείων, σύμφωνα με τη γνωστή συνταγή της ισοπέδωσης των δικαιωμάτων και παροχών στο κατώτερο επίπεδο. Για τους στόχους αυτούς αρκούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που ψήφισαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό και ο Σ. Τσιτουρίδης αναφέρεται συχνά πυκνά στην ανάγκη εφαρμογής των νόμων αυτών.

Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβουν οι επόμενες κυβερνήσεις - άρα, η σημερινή μπορεί να λέει ό,τι θέλει... - και αφού πρώτα ωριμάσουν οι σχετικές προϋποθέσεις. Ποιες είναι οι τελευταίες; Αναφέρουμε ορισμένες: Να ξεδιπλώσει η επιτροπή των «σοφών» τις σχετικές προτάσεις της, παίζοντας το ρόλο του «λαγού». Να μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο τα οικονομικά αδιέξοδα του ΙΚΑ, μέσω της εντεινόμενης υποχρηματοδότησής του, της πολύμορφης εισφοροδιαφυγής, του χαρίσματος εργοδοτικών χρεών, κλπ. Και, βέβαια, να διαμορφωθούν οι απαραίτητες συνθήκες «κοινωνικού διαλόγου» και «συναίνεσης», ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι αντιδράσεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ