Τετάρτη 2 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα

Στη σύσταση Επιτροπής Αγώνα, η οποία - όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση - έχει ως σκοπό «την αγωνιστική ενότητα των εργατών, αγροτών, επαγγελματοβιοτεχνών, για την ανάπτυξη ενός λαϊκού κινήματος που θα διεκδικήσει την ανασυγκρότηση του νομού και την ανάπτυξη σε όφελος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων», προχώρησαν μαζικοί φορείς της Σάμου. Στόχος της Επιτροπής Αγώνα είναι η πλήρης αποκατάσταση των ζημιών, η κάλυψη των απωλειών εισοδήματος, η λήψη άμεσων μέτρων προστασίας, η θεσμοθέτηση νομοθετικού πλαισίου για την πυροπροστασία και αναπτυξιακών κινήτρων για το νομό.

Στην κατεύθυνση αυτή η Επιτροπή Αγώνα καλεί όλο το σαμιακό λαό σε αγωνιστική επαγρύπνηση και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που αναμένονται, ώστε να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν.

Στην ίδια ανακοίνωση οι μαζικοί φορείς του νησιού υπογραμμίζουν πως ηθικός αυτουργός της τεράστιας πυρκαγιάς που έπληξε το νησί είναι η κυβέρνηση και οι πολιτικές που εφαρμόζει. Οπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, δεν έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας, ενώ η οργάνωση της κατάσβεσης είναι αναποτελεσματική, κάτι που συνέβαλε στη μεγάλη έκταση που έλαβε η φωτιά στη Σάμο. Αναφορικά δε με τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, οι φορείς του νησιού τονίζουν ότι είναι «ασαφή, ανεπαρκή και καλύπτουν ένα μικρό μέρος των πυροπαθών. Δεν παίρνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες του νομού καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν μεικτό εισόδημα».

Τέλος, οι φορείς υπογραμμίζουν στη διακήρυξή τους πως «αν δεν παρθούν τα κατάλληλα μέτρα, η μείωση του εισοδήματος θα είναι τέτοια που θα έχουμε αλυσιδωτές αντιδράσεις: Αύξηση ανεργίας, φτώχειας, μετανάστευση».

Οι φορείς που συγκροτούν την Επιτροπή Αγώνα είναι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο Σύνδεσμος Εργαζομένων ΕΟΣΣ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου, το Σωματείο Χειριστών, η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, ο Σύλλογος Μελισσοκόμων, η Επιτροπή Φορέων ΠΑΓΩΝΔΑ, ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιώνκαι η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ