Τετάρτη 2 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΩΝ
Καταγγέλλει τις αυξήσεις στα εισιτήρια

Την προκλητική απόφαση της κυβέρνησης για τις νέες αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού, Δέρματος Αθήνας - Πειραιά και καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα και μαζί με το ΠΑΜΕ να σταματήσουν αυτήν την κατρακύλα.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «για δεύτερη φορά μέσα σ' ένα εξάμηνο, οι αυξήσεις στα εισιτήρια έφτασαν μέχρι και 66%. Επίσης ανατιμήσεις έγιναν στα εισιτήρια της "Ολυμπιακής", στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ), με αποτέλεσμα να εξανεμίζεται το ήδη πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των άλλων χαμηλών λαϊκών στρωμάτων».

Παράλληλα, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης για τους μισθούς και τις συντάξεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων δίνει αυξήσεις της τάξης του 2%, ενώ οι τιμές στα είδη πρώτης - λαϊκής κατανάλωσης αυξάνονται καθημερινά και ανεξέλεγκτα.

«Η ξεπουλημένη ΓΣΕΕ με το 2,8% και το συνεχές προσκύνημα της πλειοψηφίας της προς την κυβέρνηση έχει φέρει τους εργαζόμενους σε απόγνωση», καταλήγει το Συνδικάτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ