Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΟΥΛΗ
Με ευθύνη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Αγγελου Τζέκη στην αρμόδια επιτροπή, σε συζήτηση για την εξαγορά της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την ΚΟΣΜΟΤΕ

Ο ΟΤΕ λειτουργεί μέσα σε ένα πλαίσιο ανταγωνισμού που επιβάλλει η ΕΕ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και είναι ιδιωτικοποιημένος με ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τόνισε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκης παρεμβαίνοντας στη Βουλή σε ακρόαση των υπουργών Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και Μεταφορών Μιχ. Λιάπη, σχετικά με την εξαγορά της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την ΚΟΣΜΟΤΕ.

Υπενθύμισε ότι η ΚΟΣΜΟΤΕ εμποδίστηκε στην αρχή να αναπτυχθεί στην κινητή τηλεφωνία, σε όφελος των δύο άλλων ιδιωτικών εταιρειών που δραστηριοποιήθηκαν στο χώρο. Ζήτησε απαντήσεις από τους δύο υπουργούς για τις επενδύσεις του ΟΤΕ στο εξωτερικό και τόνισε ότι η εξαγορά της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ κινήθηκε σε αυτό το περιβάλλον αγοραπωλησιών το οποίο καθορίζουν οι εξελίξεις του ανταγωνισμού που επιβάλλει η ΕΕ. Αυτές οι διαδικασίες, είπε, εξυπηρετούν κάθε φορά διάφορα συμφέροντα είτε γίνονται οι εξαγορές με υψηλό κόστος ή με χαμηλό και η μόνη λύση είναι ο ενιαίος δημόσιος φορέας τηλεπικοινωνιών.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τόνισαν ότι η εξαγορά της ΓΕΡΜΑΝΟΣ έγινε με υψηλό τίμημα και, επικαλούμενοι δημοσιεύματα του Τύπου, συνιστά σκάνδαλο. Ο Γ. Αλογοσκούφης ισχυρίστηκε ότι η συγκεκριμένη εξαγορά δεν περιέχει κανένα στοιχείο που να δημιουργεί ανησυχίες για την πορεία του ΟΤΕ, στον οποίο -όπως είπε- μάλλον καλό έκανε η εξαγορά. Από την πλευρά του ο Μιχ. Λιάπης είπε ότι το μόνο που είχε αρμοδιότητα να ελέγξει το υπουργείο του ήταν εάν τηρήθηκαν οι κανόνες του «ανταγωνισμού» και όπως φάνηκε από την έρευνα δεν προέκυψε κάποια παραβίαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ