Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Με το βλέμμα στις πρόωρες εκλογές

Σε «διάταξη μάχης» έθεσε το κόμμα ο Γ. Παπανδρέου

Μοιράζοντας αόριστες υποσχέσεις περί ...«δίκαιης κοινωνίας» και θέτοντας το ΠΑΣΟΚ σε «διάταξη μάχης», επιχείρησε χτες ο Γ. Παπανδρέου να πολώσει το κλίμα ανάμεσα στο κόμμα του και την κυβέρνηση και πίσω από αυτό να συγκαλύψει την πλήρη ταύτιση των εκπροσώπων του δικομματισμού στην προώθηση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, της πρώτης με τη νέα σύνθεσή του μετά τις οργανωτικές αλλαγές, ο Γ. Παπανδρέου δεν απέκλεισε τις πρόωρες εκλογές και κάλεσε τα στελέχη του κόμματός του σε ετοιμότητα. Αμέσως μετά τη συνεδρίαση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ «μπαίνει σε μια διάταξη μάχης σε όλα τα επίπεδα», με στόχο, όπως υποστήριξε, «να οδηγήσει στην καταδίκη της αδιέξοδης πολιτικής της ΝΔ και να αναδείξει τη θετική πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μια δίκαιη κοινωνία».

Την ίδια στιγμή, όμως, χτες ο τομέας Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εγκάλεσε την κυβέρνηση, γιατί: «Η ελληνική οικονομία φαίνεται να μην έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο σε κανένα από τα πεδία εφαρμογής της πολιτικής της Λισαβόνας»!!

Η κυβέρνηση της ΝΔ ισοπεδώνει τις εργασιακές σχέσεις, ξεπουλάει τη δημόσια υπηρεσία, αλλά το ΠΑΣΟΚ - επισημαίνει η ανακοίνωση της αξιολόγησης του ελληνικού Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή - δείχνει ότι η Ελλάδα δεν έχει βελτιώσει την «ανταγωνιστικότητα» και την «επιχειρηματικότητά» της. Βέβαια, συνεχίζοντας την υποκριτική αντιπολίτευση, ο Π. Ευθυμίου δήλωσε για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ ότι το ΠΑΣΟΚ «με κάθε τρόπο θα κάνει ό,τι επιβάλλεται και ό,τι μπορεί να μην προχωρήσει η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ