Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εργατοσυγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας

Χιλιάδες απεργοί πορεύτηκαν χτες με τις σημαίες και τα αιτήματα του ΠΑΜΕ από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης μέχρι τη Βουλή

Η πορεία κατά μήκος της οδού Αθηνάς
Η πορεία κατά μήκος της οδού Αθηνάς
Ξεκάθαρο μήνυμα κλιμάκωσης των ταξικών αγώνων έστειλαν χτες χιλιάδες απεργοί εργάτες και υπάλληλοι, που από τα ξημερώματα έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης σε όλο το Λεκανοπέδιο και στη συνέχεια διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας, μαζικά, συγκροτημένα, αποφασιστικά. Λίγο μετά τις 11, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης άρχισαν να φτάνουν οι απεργοί από τις προσυγκεντρώσεις, με το σύνθημα των εργαζομένων στους ΟΤΑ να κυριαρχεί: «Τέρμα πια στην κοροϊδία, έχουμε δικαίωμα στη σταθερή εργασία»! Λίγα μόνο λεπτά αργότερα, οι συγκεντρωμένοι υποδέχονται με χειροκροτήματα τους απεργούς από το Μέταλλο, το Φάρμακο, τους άλλους κλάδους του ιδιωτικού τομέα.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ Αλ. Παπαρήγα. Επίσης, αντιπροσωπεία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΚΚΙ με επικεφαλής τον Ν. Μπουζάνη, αντιπροσωπεία της Αριστερής Παρέμβασης, σύσσωμη η Γραμματεία της ΔΗΣΕΚ με επικεφαλής τον Π. Τσίρκα, αντιπροσωπεία της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών και της ΟΓΕ.

Αμέσως μετά τις ομιλίες, οι απεργοί, με τις σημαίες του ΠΑΜΕ και τα πανό τους, παρατάσσονται για ν' αρχίσει η πορεία. «Ο διάλογός τους είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Τα συνθήματα πέφτουν βροχή. Αναδεικνύουν την αποφασιστικότητα των εργατοϋπαλλήλων ν' αγωνιστούν για την περιφρούρηση και επέκταση των δικαιωμάτων τους: «Ασφάλιση δημόσια και κοινωνική, κόντρα στη λιτότητα και την υποταγή». Οι απεργοί διαδηλώνουν την ανάγκη συσπείρωσης στο ΠΑΜΕ. «Οσο τις Βρυξέλλες θα έχετε οδηγό, εμείς στην αντεπίθεση μαζί με το λαό».


Στην κεφαλή της πορείας εργαζόμενοι καλλιτέχνες στέλνουν με τον ήχο τυμπάνων το μήνυμα της αντεπίθεσης. Η πορεία καλύπτει τη Σταδίου. Το πανό της Ομοσπονδίας Οικοδόμων αναδεικνύει στην κρίσιμη σημασία της μάχης για την υπογραφή της κλαδικής σύμβασης, σταθμό στους αγώνες του επόμενου διαστήματος. Στην κοινή πορεία που χαράσσει το ΠΑΜΕ κόντρα στα κόμματα της πλουτοκρατίας, ενώνουν τα αγωνιστικά τους βήματα εργαζόμενοι απ' τον τομέα της Υγείας, όπου οι απεργιακές κινητοποιήσεις είχαν ξεκίνησαν από προχτές. Εργαζόμενοι απ' τα ξενοδοχεία, τον κλάδο Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών, από το νεοσύστατο Συνδικάτο εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες, καθώς σήμερα ολοκληρώνεται η τριήμερη απεργία των εργαζομένων του ΟΤΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού.

Ηδη από τα Χαυτεία, στο πλευρό των σημερινών εργαζομένων έχουν συνταχθεί τα παιδιά τους και η αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης, οι μαθητές και οι φοιτητές, που με τα πολύχρωμα πανό του ΣΑΣΑ και φοιτητικών - σπουδαστικών συλλόγων δηλώνουν ότι επιλέγουν την αντίσταση, απορρίπτουν την υποταγή. Στη Βουλή, όπου την Κυριακή ξεκινάει η συζήτηση του προϋπολογισμού, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών κατέθεσε υπόμνημα με τα αιτήματα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Ο αγώνας συνεχίζεται από σήμερα κιόλας. Σε κάθε εργοστάσιο, κάθε γιαπί, κάθε επιχείρηση. Με το ΠΑΜΕ.




Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ