Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ποινική δίωξη κατά οκτώ αστυνομικών

Την ποινική δίωξη οκτώ αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό του 24χρονου Κύπριου σπουδαστή το βράδυ της 17ης Νοέμβρη προτείνει μετά την ολοκλήρωση της έρευνάς του ο εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, για τους επτά αστυνομικούς που φέρονται ότι έλαβαν μέρος στον ξυλοδαρμό προτείνει την άσκηση ποινικής δίωξης για απρόκλητη σωματική βλάβη και για το διευθυντή της Ασφαλείας που παρακολουθούσε την κακοποίηση του νεαρού χωρίς να παρέμβει, ποινική δίωξη για συνέργεια σε απρόκλητη σωματική βλάβη.

Ακόμη, για τον έναν από τους επτά αστυνομικούς, ο οποίος στο βίντεο φαίνεται να τον ρίχνει στο έδαφος και να τον ξυλοκοπά, προτείνεται να ασκηθεί ποινική δίωξη και για το αδίκημα της έμπρακτης εξύβρισης.

Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας διαβίβασε το πόρισμα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών και ο τελευταίος, με τη σειρά του, θα ζητήσει από την Εισαγγελία Πρωτοδικών την άσκηση των ποινικών διώξεων. Στη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης ο 24χρονος υπέδειξε στον εισαγγελέα και άλλους τέσσερις αστυνομικούς που τον κακοποίησαν κατά τη μεταφορά του αλλά και μέσα στο αστυνομικό τμήμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ