Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΡΕΝΤΗ
«Στο σφυρί» και το πάρκο της Αγίας Αννας!

Στη γνωστή τακτική του ξεπουλήματος των ελεύθερων χώρων στους ιδιώτες, συνεχίζει ο δήμαρχος Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης που εκλέγεται με τη στήριξη του ΣΥΝ και του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα επιχειρεί να βγάλει στο «σφυρί» τον πιο σημαντικό πνεύμονα πρασίνου της περιοχής, το Πάρκο της Αγίας Αννας. Ενα χώρο συνολικής έκτασης 27 στρεμμάτων, για τον οποίο μάλιστα έλαβε γενναία χρηματοδότηση για την αξιοποίησή του και η οποία όμως ποτέ δεν έγινε.

Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επιχείρησε την εκχώρηση του πάρκου σε ιδιώτη, με το πρόσχημα πως ο επιχειρηματίας θα το συντηρήσει! Ομως, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Προοδευτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΠΑΣ), απαίτησαν και πέτυχαν την αναβολή συζήτησης του θέματος, το οποίο επανέρχεται στη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας, 18 Δεκέμβρη, ως «εκμίσθωση σε ιδιώτη μέρους του πάρκου». Η ΠΑΣ καλεί τους κατοίκους της περιοχής να συγκεντρωθούν έξω από το δημαρχείο την ώρα της συνεδρίασης (8.15 μ.μ.), για να αποτρέψουν τα σχέδια της δημοτικής αρχής.

Πρόκειται, όπως τόνισε μιλώντας στον «Ρ» ο Μιχ. Φιορεντής επικεφαλής της ΠΑΣ, για τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου, στην περιοχή, που μπορεί και πρέπει να αποδοθεί με ελεύθερη πρόσβαση στους κατοίκους, για αναψυχή και αθλητισμό. Τα 27 στρέμματα που καταλαμβάνει, μπορούν να ανακουφίσουν και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής, όχι μόνο σε μια περιοχή ιδιαίτερα επιβαρυμένη, αλλά και σε ολόκληρο τον Ελαιώνα. Ο δήμαρχος, όμως, επιμένει τα τελευταία χρόνια στην ίδια τακτική απαξίωσης του χώρου: Εχει εγκαταλείψει και δε συντηρεί το Πάρκο με απώτερο στόχο να το ξεπουλήσει. «Εμείς, τόνισε, δε θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα του, υπερτοπικής σημασίας, πάρκου. Η δημοτική περιουσία ανήκει σε όλους τους Ρεντιώτες, πρέπει να αναβαθμιστεί και να αποδοθεί δωρεάν στους κατοίκους και κανένας Δήμαρχος δεν έχει δικαίωμα να την ξεπουλά».

Αξίζει να σημειώσουμε πως το Πάρκο αυτό προέκυψε ως εισφορά γης στο Δήμο από την ένταξη στο σχέδιο πόλης πολυεθνικής επιχείρησης στο σημείο αυτό. Στην αρχή της δεύτερης τετραετίας (2002) του σημερινού δημάρχου, όπως αναφέρεται σε σχετικές καταγγελίες και υπομνήματα του Συλλόγου Οικιστών Εργατικών Πολυκατοικιών Αγίας Αννας Ρέντη, το πάρκο εντάχθηκε σε χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά κοινοτικά ταμεία, προκειμένου να μεταμορφωθεί σε ένα πιλοτικό πρότυπο οργανωμένου πρασίνου, το οποίο θα περιλάμβανε πολιτιστικό κέντρο, κιόσκια, κανάλια, καλλιέργεια ειδικής και σπάνιας χλωρίδας μέχρι και μελέτη των επιπτώσεων του μικροκλίματος του πάρκου στο γενικότερο κλίμα του Ελαιώνα και του Λεκανοπεδίου, υπό την εποπτεία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Για το σκοπό αυτό, μάλιστα, η διοίκηση Ιωακειμίδη εξασφάλισε 270 εκατ. δραχμές, σύμφωνα με δικές του δηλώσεις που δημοσιεύτηκαν, ή τουλάχιστον 100 εκατ. δραχμές σύμφωνα με γραπτή απάντησή του στο Σύλλογο.

Το καλοκαίρι όμως του 2002, εν μέσω διακοπών, ο δήμαρχος εξασφάλισε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να εκδώσει διακήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του Πάρκου σε ιδιώτη για 15 χρόνια, αλλά κάτω από το βάρος των αντιδράσεων του Συλλόγου και των κατοίκων, δεν υλοποίησε την απόφασή του. Από το Φθινόπωρο του 2002 αρκείται σε μια τυπική συντήρηση του Πάρκου διαθέτοντας ευτελή ποσά και αναθέτοντας σε ιδιώτη την αποψίλωση και τον καθαρισμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση στον Φορέα Διαχείρισης του πάρκου «Aντ. Τρίτσης»(2023-07-01 00:00:00.0)
Να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του λαού(2008-06-05 00:00:00.0)
Δεντροφύτευση στο πάρκο Αγίας Αννας(2007-04-14 00:00:00.0)
Με δεντροφύτευση απαντούν στην απόφαση - πρόκληση(2007-04-05 00:00:00.0)
«Φιλέτα» για επιχειρηματικά κέρδη(2006-12-03 00:00:00.0)
Η ψήφος των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ(2006-10-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ