Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΞΙΚΟΕΞΑΡΤΗΣΗΣ
Διεκδικεί ουσιαστική αντιναρκωτική πολιτική

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας την ερχόμενη Τρίτη

Μπροστά στις αντιδραστικού τύπου αλλαγές που προωθούνται στην αντιναρκωτική πολιτική της χώρας από την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ μέσω του νέου «Εθνικού Σχεδίου Δράσης (ΕΣΔ) για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών», η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Φορέων που είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες, θα προχωρήσει την Τρίτη, 19 Δεκέμβρη, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης μιας άλλης αντιναρκωτικής πολιτικής, στις 5 μ.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την καθολική αντίδραση και διαμαρτυρία των Θεραπευτικών Κοινοτήτων και των κοινωνικών φορέων για τη μονόπλευρη θεραπευτική πολιτική που προωθείται μέσω του ΕΣΔ, που παρουσίασε η κυβέρνηση στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει. «Το Σχέδιο αποτελεί κείμενο εργασίας σ' αυτήν τη φάση», ανακοίνωσε ο υπουργός.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Φορέων - στην οποία συμμετέχουν το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, Σύλλογοι Γονέων Θεραπευτικών Κοινοτήτων, η Πανελλήνια Ενωση Νοσοκομειακών Ψυχολόγων (ΠΕΝΟΨΥ) και η Επιτροπή Εργαζομένων στο «18 ΑΝΩ» - επισημαίνει ότι «η εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες είναι ένα πολυπαραγοντικό κοινωνικό φαινόμενο που έχει τα αίτιά του στην ίδια τη φύση του εκμεταλλευτικού συστήματος και που κάτω από τους συγκεκριμένους κοινωνικοοικονομικούς όρους καίει κυριολεκτικά την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Είναι η ακραία έκφραση της αλλοτρίωσης που διαπερνά όλο τον κοινωνικό ιστό».

Τέλος, η Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τους φορείς και τα σωματεία να συστρατευτούν σε ένα κοινωνικό αντιναρκωτικό κίνημα και να διεκδικήσουν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία κεντρικού σχεδιασμού για την Πρόληψη, Θεραπεία και Κοινωνική Επανένταξη, την επεξεργασία ειδικών προγραμμάτων πρωτογενούς πρόληψης με μακροχρόνιο χρονικό ορίζοντα, τη διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των προγραμμάτων απεξάρτησης, τη δημιουργία «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων όσων έχει ανάγκη η χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ