Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Φορομπηχτική πολιτική σε βάρος των εργαζόμενων

Καθιερώνει τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, αυξάνει τα δημοτικά τέλη

Τσουχτερές αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη και επιβολή υψηλότατων τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ήταν το ...«χριστουγεννιάτικο δώρο» της διοίκησης του Δήμου Περιστερίου (ΝΔ) στους εργαζόμενους της πόλης!

Παρά τις έντονες αντιδράσεις της «Πρωτοβουλίας Αγωνιστικής Συμπαράταξης» - το Δημοτικό Συμβούλιο προχτές το βράδυ έκανε δεκτή την πρόταση του δημάρχου Ανδρ. Παχατουρίδη, που επανεκλέχτηκε στις πρόσφατες εκλογές και αύξησε τα ανταποδοτικά τέλη κατά 5%, τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων που σε ορισμένες κατηγορίες φτάνουν μέχρι και...243,8%, ενώ παράλληλα, επέβαλε τροφεία στους παιδικούς σταθμούς μέχρι και...150 ευρώ.

Η διοίκηση πρότεινε την επιβολή, για πρώτη φορά, τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Μάλιστα, ήταν τέτοια η πρόκληση που ισχυρίστηκαν ότι επρόκειτο για ένα...«κοινωνικά δίκαιο μέτρο»! Γεγονός που ξεσήκωσε αντιδράσεις όχι μόνο από τους δημοτικούς συμβούλους της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης», αλλά ακόμη και από εργαζόμενους της πόλης που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση.

«Είχατε πει ότι δε θα βάλετε τροφεία! Και τώρα που κερδίσατε τις εκλογές, το πρώτο που κάνετε είναι να μας βάζετε να πληρώνουμε για να στέλνουμε τα παιδιά μας στους παιδικούς σταθμούς!», είπε εξοργισμένη προς τον δήμαρχο και τους συμβούλους της πλειοψηφίας μια εργαζόμενη μητέρα. Και αντί να απαντήσουν επί της ουσίας της είπαν ότι... παίζει θέατρο (!), γιατί υπήρχε τηλεοπτική κάμερα στο χώρο της συνεδρίασης! Το γεγονός αυτό αλλά και η γενικότερη προκλητική συμπεριφορά τους στιγματίστηκε από τον επικεφαλής της «Συμπαράταξης», Παναγιώτη Σοφό, ο οποίος επισήμανε στη δημοτική αρχή «δεν έχετε κανένα δικαίωμα να χλευάζετε το λαό της πόλης».

Η απόφαση προβλέπει ότι τροφεία πληρώνουν γονείς με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 10.000 ευρώ και πάνω (από 25 ευρώ το κατώτατο και κλιμακωτά, ανάλογα το εισόδημα μέχρι και 150 ευρώ).

Ο Παν. Σοφός, μιλώντας στο Συμβούλιο, τόνισε πως πρόκειται για ένα ακόμη αντιλαϊκό χαράτσι. Και επισήμανε: «Λέτε ότι από του χρόνου δε θα έχετε χρήματα για να λειτουργήσετε τους παιδικούς σταθμούς. Και όμως, αντί να διεκδικήσετε τα χρήματα από το κράτος, βάζετε τροφεία. Την ίδια στιγμή, εξαιρείτε τους ανέργους, αφού για να γίνει το παιδί δεκτό στους σταθμούς, είναι απαραίτητη προϋπόθεση να εργάζονται και οι δύο γονείς. Και το Περιστέρι είναι μια πόλη, με 20% ανεργία!». Επιπλέον, σημείωσε ότι με αυτή την απόφαση, ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση των παιδικών σταθμών και συνολικά της κοινωνικής πολιτικής...

Τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού αυξάνονται για το 2007 κατά 5% για τα σπίτια και τα καταστήματα. Ετσι, διαμορφώνονται: για σπίτια 1,14 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, για καταστήματα μέχρι 6.000 τ.μ. 3,57 ευρώ ανά τ.μ., ενώ για καταστήματα άνω των 6.000 τ.μ. κατά 2,14 ευρώ ανά τ.μ.

Αυξάνονται και τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων. Σε ορισμένες μάλιστα περιοχές, οι αυξήσεις είναι πραγματικά εξωφρενικές, αφού φτάνουν το...243,8% (π.χ. πλατεία Κολοκοτρώνη). «Πρόκειται για μια προσπάθεια της διοίκησης να γενικεύσει τη φορομπηχτική της πολιτική», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Παν. Σοφός.

Με ανακοίνωσή της η «Συμπαράταξη» σημειώνει ότι η διοίκηση εφαρμόζει την πολιτική που «υπαγορεύει η κυβέρνηση και ο δικομματισμός συνολικά». Ανακοινώσεις έβγαλαν και μαζικοί φορείς της πόλης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ετοιμάζουν τροφεία για όλους τους παιδικούς σταθμούς!(2014-08-14 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας για τους παιδικούς σταθμούς(2011-09-07 00:00:00.0)
Οργανωμένος αγώνας για τη στήριξη των ανέργων(2010-11-16 00:00:00.0)
Από τα νηπιαγωγεία ξεκινούν την αποκέντρωση(2007-05-25 00:00:00.0)
Νέα χαράτσια στο λαό(2007-05-23 00:00:00.0)
«Σώθηκε» ελεύθερος χώρος(2006-05-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ