Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ: Την Πέμπτη, 21 Δεκέμβρη, ολοκληρώνονται οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στην Ενωση Λογιστών Αθήνας. Οι λογιστές και οι λογίστριες μπορούν να ψηφίζουν σήμερα, Τρίτη, από τις 1 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. Την Τετάρτη και την Πέμπτη, 20 και 21 Δεκέμβρη, αντίστοιχα θα ψηφίζουν από τις 1.30 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ. Οι αρχαιρεσίες πραγματοποιούνται στα γραφεία της Ενωσης (Κάνιγγος 27, στην Αθήνα) και οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν απαραίτητα μαζί τους το βιβλιάριο ασθενείας και την αστυνομική τους ταυτότητα.

«ΣΥΚΑΡΗΣ»: Πάνω από 200 εργαζόμενοι έμειναν χωρίς δουλιά και μάλιστα χωρίς αποζημίωση, καθώς τον τελευταίο χρόνο η ιδιοκτησία της επιχείρησης ηλεκτρικών ειδών «ΣΥΚΑΡΗΣ» έβαλε λουκέτο. Σύμφωνα με καταγγελίες, η εργοδοσία διαρρέει ότι οδηγείται σε πτώχευση και ότι σκοπεύει να κλείσει και το τελευταίο κατάστημα ιδιοκτησίας της, που βρίσκεται στο Μενίδι και απασχολεί 35 περίπου εργαζόμενους, στους οποίους μάλιστα οφείλει δεδουλευμένα περίπου τριών μηνών.

ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πρωτοβουλία συσπείρωσης λαϊκών φορέων της Θεσσαλονίκης για την αποτελεσματική απόκρουση της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της πόλης, αναλαμβάνουν οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της Δημοτικής Κίνησης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ ΤΩΡΑ» και της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας». Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 21 Δεκέμβρη, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στις 12 το μεσημέρι στο ΕΚΘ.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΠΑΤΡΑΣ: Συνεχίζονται σήμερα και ολοκληρώνονται το Σάββατο 23 Δεκέμβρη οι εκλογές στο Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας. Το πρόγραμμα των αρχαιρεσιών έχει ως εξής: Σήμερα Τρίτη, 4 μ.μ. - 9 μ.μ., Κανάρη 53, απέναντι από το κεντρικό ΙΚΑ. Τετάρτη 20/12, 4 μ.μ. - 9 μ.μ., πλατεία Παπανδρέου, απέναντι από το ΙΚΑ. Πέμπτη 21/12, 4 μ.μ. - 9 μ.μ., πλατεία Αγ. Αλεξίου απέναντι από το ΙΚΑ. Παρασκευή 22/12, 4 μ.μ. - 9 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας, Παμμικρασιατικός. Σάββατο 23/12, 4 μ.μ. - 8 μ.μ., Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

ΟΤΕ: Στάση εργασίας (8 π.μ. - 11 π.μ.) πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι, αντιδρώντας στην τροπολογία για τον Οργανισμό που ψήφισε η κυβέρνηση την περασμένη βδομάδα.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Θύματα της ασυδοσίας των εργολάβων παραμένουν οι εργαζόμενοι στο βιολογικό καθαρισμό Θεσσαλονίκης, ενώ εκτεθειμένοι σε κίνδυνο εξαιτίας της απειλής υπολειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού παραμένουν και όλοι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η κοινοπραξία που έχει αναλάβει τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού εδώ και 20 μήνες, με νέα σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου που προωθεί, επιχειρεί να απαλλαγεί από το παλιό και έμπειρο προσωπικό και να επιβάλει καθεστώς τρομοκρατίας.

ΚΤΕΛ: Απεργιακές κινητοποιήσεις προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ, παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, αντιδρώντας στη βίαιη αλλαγή των εργασιακών τους σχέσεων. Με το νέο Προεδρικό Διάταγμα 246/2006 που θέτει σε ισχύ η κυβέρνηση από την 1η Γενάρη 2007, καταργούνται τα πειθαρχικά συμβούλια και διευκολύνονται οι απολύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ