Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Ατέλειωτος, ανελέητος πόλεμος

ΚΑΜΠΟΥΛ.- Η κατοχική δύναμη του ΝΑΤΟ και αφγανικές δοσιλογικές δυνάμεις ανακοίνωσαν, χτες, ότι σκότωσαν «περίπου 50 μαχητές των Ταλιμπάν» στις περιοχές Παντζαουαγί και Ζάρι στην επαρχία Κανταχάρ, χωρίς να υποστούν απώλειες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται ανακοινώσεις της ISAF και της «κυβέρνησης» Καρζάι. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, οι κατοχικές δυνάμεις δεν υπέστησαν απώλειες.

Στο μεταξύ, η εφημερίδα Νάσιοναλ Ποστ του Καναδά ανέφερε ότι μαχητές των Ταλιμπάν «εκτέλεσαν 26 Αφγανούς άνδρες» στην Παντζαουαγί και τους αποκεφάλισαν, σε μια προσπάθεια να κατατρομοκρατήσουν όσους συνεργάζονται με τις κατοχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή.

Ενας Αφγανός αξιωματούχος ανακοίνωνε ότι ο πρώην «υπουργός Αμυνας» των Ταλιμπάν, ο Μουλάς Ουμπαϊντουλάχ Αχουντ, ηγείται μιας ομάδας μαχητών στο Παντζαουαγί που πολεμά κατά του ΝΑΤΟ.

Επίσης χτες, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν, ο ΟΗΕ κάλεσε το ΝΑΤΟ να «λάβει μέτρα για να αποτρέψει περαιτέρω θανάτους αμάχων», μετά την αποκάλυψη ότι Βρετανοί στρατιώτες σφαγίασαν επτά αμάχους στην Κανταχάρ νωρίτερα το Δεκέμβρη. Μάλιστα, ο ΟΗΕ κάλεσε τις κατοχικές δυνάμεις να συστήσουν «ταμείο» για την παροχή βοήθειας (και την εξαγορά συνειδήσεων) προς τα αθώα θύματα των ΝΑΤΟικών όπλων. Οι πολίτες στην Κανταχάρ φέρονται έξαλλοι με τους κατοχικούς για τη σφαγή, που έρχεται να προστεθεί σε αναρίθμητες παρόμοιες.

Τέλος, το Πακιστάν ανακοίνωσε χτες ότι κατάσχεσε 1,5 τόνο μορφίνης που είχαν μεταφέρει και θάψει Αφγανοί στην επαρχία Μπαλουχιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ