Πέμπτη 3 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποκαλυπτική τοποθέτηση

Υπάρχουν νόμοι αυστηρότατοι, ώστε να μη χρειάζεται να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το νομικό μας οπλοστάσιο, τόνισε τις προάλλες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αχαιών, στην Πάτρα, σχετικά με την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και συνέχισε: Ούτε μπορούμε να λάβουμε μέτρα τα οποία μπορεί να είναι εναντίον της ελευθερίας των Ελλήνων πολιτών. Δε λέω των πολιτών εγκληματιών, λέω των πολιτών, οι οποίοι μπορεί να θεωρούνται από τον οποιοδήποτε ύποπτοι, χωρίς να είναι. Δεν μπορεί να συλλαμβάνουμε ανθρώπους χωρίς στοιχεία. Ούτε μπορεί να προφυλακίζουμε ανθρώπους χωρίς ενδείξεις.

Είναι μια τοποθέτηση, που μπορεί να χαρακτηριστεί θετική και, κυρίως, αποκαλυπτική, μια και πρώτη φορά ένας επίσημος παράγοντας ομολογεί - εμμέσως πλην σαφώς - τις αμερικανικές και άλλες απαιτήσεις και πιέσεις για αντιδραστικοποίηση της ελληνικής νομοθεσίας. Οσες φορές έχουν ρωτηθεί οι κυβερνώντες κάνουν πως δε γνωρίζουν απολύτως τίποτε.

Δε νομίζουν η κυβέρνηση και, ακόμη περισσότερο, οι αρμόδιοι υπουργοί, ότι χρωστούν ορισμένες εξηγήσεις και, ιδιαίτερα, να ξεκαθαρίσουν ποιες απαντήσεις δίνουν στις υπερατλαντικές απαιτήσεις;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ