Πέμπτη 3 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ετοιμάζει μπαράζ «επικοινωνιακής» διαστροφής

Οποιος αντιδρά στα αντιδραστικά μέτρα, θα κατασυκοφαντείται σαν «εχθρός των ανέργων»!

Οι χτεσινές συναντήσεις του πρωθυπουργού με υπουργούς του επιβεβαίωσαν ότι βασικό μέλημα της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα θα είναι η διαμόρφωση μιας πολυπλόκαμης προπαγανδιστικής αθλιότητας, με στόχο τον ευνουχισμό των κοινωνικών αντιδράσεων που, αναμένονται να εκδηλωθούν με ένταση, λόγω της νεοσυντηρητικής επίθεσης σε όλα τα μέτωπα.

Αυτό που βαφτίζεται από την κυβέρνηση με τον όρο «επικοινωνιακή τακτική» και που το περιεχόμενό της συζητήθηκε χτες από τον πρωθυπουργό με τον Δ. Ρέππα, αλλά και με τους Γ. Παπαντωνίου, Θ. Πάγκαλο και Α. Διαμαντοπούλου (σχετικό ρεπορτάζ στη σελ. 3) περιλαμβάνει όλες τις δυνατές μεθόδους πλύσης εγκεφάλου, με στόχο «όχι την κατανόηση και αποδοχή των κυβερνητικών μέτρων» σε εργασιακά, υγεία, ασφαλιστικό κλπ., αλλά την «ελαχιστοποίηση των κινδύνων από τις κινητοποιήσεις», όπως, άλλωστε, ομολογούσαν οι ίδιοι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Στο πλαίσιο αυτό, και ρίχνοντας ειδικό βάρος στην επιβολή των μέτρων για τη δήθεν «καταπολέμηση της ανεργίας» (!), αναμένεται την επόμενη περίοδο μπαράζ ομιλιών, διοργάνωσης ημερίδων, δημοσίευσης άρθρων εκ μέρους κυβερνητικών παραγόντων και ένας τέτοιος ...προσανατολισμός του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, που θα διέπεται από την εξής προπαγάνδα: «`Η τα μέτρα της κυβέρνησης θα εφαρμοστούν ή δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας». Ταυτόχρονα, όποιος θα αντιστέκεται στη λαίλαπα, θα επιχειρείται να συκοφαντηθεί σαν μέλος «συντεχνίας που δε σέβεται τους ανέργους»!

Η κυβέρνηση γνωρίζει, πάντως, ότι οι επιλογές της είναι τόσο αντιδραστικές, που η προπαγάνδα δεν αρκεί. Γι' αυτό επιθυμεί την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμβολή των συνδικαλιστών «της». Οι τελευταίοι έχουν ζητήσει και έχουν λάβει την «άδεια» να εμφανιστούν με δήθεν «διεκδικητική» διάθεση και κυρίως φρασεολογία (καθώς γνωρίζουν ότι ο διασυρμός τους θα είναι τέλειος, ενόψει και του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ την άνοιξη), αναλαμβάνοντας, παράλληλα, να εξασφαλίσουν ότι οι έτσι κι αλλιώς δεδομένες αντιδράσεις δε θα οδηγήσουν, κατά την επικείμενη κυβερνητική καταστροφολογία, σε «κατάλυση του κράτους και σε κατάρρευση της οικονομίας»!

Το άλλο «μέτωπο», όπως θέλει να το εμφανίζει η κυβέρνηση, το «εσωκομματικό», αναμένεται να αξιοποιηθεί επίσης σαν ανάχωμα από το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να σταλεί στον πρωθυπουργό επιστολή υπογεγραμμένη από 4 - 5 βουλευτές και μέλη της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ με θέμα τα εργασιακά, όπου μεταξύ άλλων θα διαμαρτύρονται για τη μη ενημέρωσή τους σε βασικά θέματα κυβερνητικής πολιτικής. Ηδη, ο Π. Οικονόμου έχει στείλει σχετική επιστολή στον Κ. Σκανδαλίδη, με την οποία ζητά ειδική σύγκληση της ΚΕ.

Επιπλέον, στις συζητήσεις που είχε ο πρωθυπουργός, εκτιμήθηκε ότι «καλώς» ανοίχτηκαν όλα τα μέτωπα μαζί, ώστε η κυβέρνηση να πληρώσει εφ' άπαξ το πολιτικό κόστος. Παράλληλα, αποφασίστηκε η στάση απέναντι στην αντιπολίτευση να κινείται στη λογική ότι όλοι οι άλλοι πλην ΠΑΣΟΚ κινούνται στη λογική του «μηδενισμού», της «άρνησης» και των «εσωκομματικών προβλημάτων», με αφορμή και το επικείμενο συνέδριο της ΝΔ. Οπως, επίσης, διαμηνιόταν, δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού...

Οσο για την εμφάνιση του Κ. Σημίτη στη ΔΕΘ, υποστηρίζεται ότι η κυβέρνηση δε θα ακολουθήσει το περσινό προεκλογικό παράδειγμα, τάζοντας «φιλολαϊκά πακέτα», αλλά θα δώσει την εικόνα της «συνέπειας» των προεκλογικών της δεσμεύσεων, με μπόλικη δόση σε αναφορές περί «κοινωνικής φροντίδας» (!) και με έμφαση σε κορόνες, που θα αφορούν την αναβάθμιση της χώρας (σ.σ.: «αυτή θα είναι η σημαία μας», έλεγε χτες ένας από τους συνομιλητές του πρωθυπουργού). «Αναβάθμιση», τέλος, «διεθνής και κοινωνική - εσωτερική», η οποία, κατά το κυβερνητικό ρεφρέν, θα επέλθει «με αυτή την οικονομική πολιτική» και «με αυτή την εξωτερική πολιτική»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πιέζει για ταχύτερη εφαρμογή της ταξικής πολιτικής (2009-12-17 00:00:00.0)
«Φθινοπωρινή επίθεση» με προπαγανδιστικά «πακέτα» (2003-08-19 00:00:00.0)
Σε ρόλο «κεντροαριστερού... αναμορφωτή» (2001-03-06 00:00:00.0)
Σε ρυθμό εσωκομματικών εκλογών (2001-01-04 00:00:00.0)
"Κινείται" ο Κ. Μητσοτάκης (1999-01-27 00:00:00.0)
Η... συνήθης "ανασχηματισμολογία" (1995-02-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ