Σάββατο 18 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η... συνήθης "ανασχηματισμολογία"

Ενώ οι εισηγήσεις για το χαρακτήρα του επικείμενου ανασχηματισμού πολλαπλασιάζονται, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει "κανένας" ανασχηματισμός. Οσο για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που προχτές τον είχε αποκλείσει, χτες δήλωσε ότι δεν μπορεί κανείς να τον αποκλείσει για το μέλλον... Τα παραπάνω αποτελούν ήδη ικανή απόδειξη ότι από τον αστερισμό της προεδρολογίας, η πολιτική επικαιρότητα, όπως την κατευθύνουν κυβέρνηση και ΜΜΕ, θα ταλαιπωρηθεί εκ νέου, περνώντας στους αστερισμούς της "ανασχηματισμολογίας".

Πάντως, η δήλωση του πρωθυπουργού στον ΑΝΤΕΝΝΑ ότι δεν πρέπει να αναμένεται "κανένας" ανασχηματισμός, δείχνει και τα προβλήματα που συναντώνται, ώστε να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες ισορροπίες που θα επιτρέπουν την ανακοίνωση και πραγματοποίηση των αλλαγών σε κυβερνητικό και κομματικό επίπεδο. Αλλαγές που θα ακολουθήσουν της προεδρικής εκλογής και, επειδή είναι πλέον πασιφανές ότι δεν μπορούν να παίξουν τον αποπροσανατολιστικό ρόλο του παρελθόντος, διανθίζονται και με υποκριτικές αναφορές υψηλόβαθμών στελεχών του ΠΑΣΟΚ περί "αλλαγής πολιτικής" και όχι μόνο προσώπων. Κορόνες, οι οποίες εντάθηκαν μετά την ανακήρυξη της υποψηφιότητας του Κ. Στεφανόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας και χτες συνεχίστηκαν οι δηλώσεις κυβερνητικών και παραγόντων του ΠΑΣΟΚ, περί αντιμετώπισης της... συντηρητικής στροφής, οι οποίοι έφτασαν σε τοποθετήσεις του τύπου ότι μετά την εκλογή Στεφανόπουλου πρέπει να υπάρξει "εμβάθυνση του σοσιαλιστικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ"... Βέβαια ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις παραπάνω τοποθετήσεις, δηλώνοντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ ότι, όσον αφορά τα περί κεντροδεξιάς στροφής που σηματοδοτεί η επιλογή Στεφανόπουλου, αυτά "δεν είναι σοβαρές κουβέντες"...

  • Μετά το θόρυβο που έχει προκληθεί από την εισαγγελική έρευνα κατά της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων του πρωθυπουργού, ο υφυπουργός Τύπου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι "η κ. Τ. Γεωργαντοπούλου χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και ασκεί κανονικά τα καθήκοντά της".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ