Σάββατο 18 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εγκληματική αδιαφορία για τις Κοινωνικές Υπηρεσίες

Κενές πάνω από 1.000 οργανικές θέσεις κοινωνικών λειτουργών

Την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων κοινωνικών λειτουργών σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας, ζητά ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας με επιστολή του προς τον υπουργό Προεδρίας και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 1.000 κενές οργανικές θέσεις κοινωνικών λειτουργών. Ο αριθμός αυτός - τονίζεται στην επιστολή - απέχει πολύ από τις πραγματικές ανάγκες σε κοινωνικούς λειτουργούς που έχει η χώρα μας. Μελέτη που έγινε από το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας σε συνεργασία με άλλα υπουργεία το 1983, αναφέρει ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για 4.000 κοινωνικούς λειτουργούς. Ωστόσο, σημειώνει πως τα τελευταία έξι χρόνια προκηρύχτηκαν 100 μόνο θέσεις, παρ' όλο που την ίδια χρονική περίοδο συνταξιοδοτήθηκαν 50 περίπου κοινωνικοί λειτουργοί.

"Οι κοινωνικές οργανικές θέσεις - επισημαίνει ο Σύνδεσμος - καλύπτουν ελάχιστες βασικές ανάγκες, εάν αναλογιστούμε ότι σε αυτές δεν περιλαμβάνονται κοινωνικές υπηρεσίες που πρέπει άμεσα να δημιουργηθούν με βάση τα εμφανιζόμενα κοινωνικά προβλήματα, όπως κοινωνικές υπηρεσίες στα σχολεία, το στρατό, την αστυνομία, τον α και β βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμβουλευτικά κέντρα οικογένειας και νέων, υπηρεσίες αποφυλακιζομένων κ.α".

Το ΔΣ του Συνδέσμου διαμαρτύρεται "για την εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας στην αποδυνάμωση και αποδιοργάνωση των Κοινωνικών Υπηρεσιών". Καταγγέλλει την πολιτική αυτή που συνεχίζεται και από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τονίζει ότι "η αναποτελεσματικότητα και η μη ανταπόκριση των Κοινωνικών Υπηρεσιών στις ανάγκες και τις προσδοκίες τους δεν οφείλεται στην αδυναμία των στελεχών αλλά στην αριθμητική αναλογία και την έλλειψη της αναγκαίας πολιτικής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ