Σάββατο 18 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΡΡΕΣ
Στο σφυρί και η ΣΕΡΓΑΛ

Ξεπουλιέται η σερραϊκή βιομηχανία γάλακτος ΣΕΡΓΑΛ και οι εργαζόμενοι, έστω και στο παρα πέντε, ζητούν τη σωτηρία της επιχείρησης. Μέχρι τώρα 31 εργαζόμενοι απολύθηκαν και πήγαν να προστεθούν στις λίστες των ανέργων που όλο μεγαλώνουν στον ακριτικό αυτό νομό. Οι υπόλοιποι 34 εργαζόμενοι ζουν μέσα σε αβεβαιότητα αγωνιώντας για το αύριο. Φοβούνται ότι το "λουκέτο" δε θ' αργήσει. Σε πλειοδοτικό διαγωνισμό που έγινε το Δεκέμβρη δεν αναδείχτηκε πλειοδότης και δε φαίνεται ότι θα αναδειχτεί και στους δυο επόμενους διαγωνισμούς που θα γίνουν. Οι εκκαθαριστές της ΑΤΕ στην περίπτωση που δεν υπάρξει μειοδότης θα ζητήσουν από το Εφετείο Θεσσαλονίκης απόφαση για τμηματική πώληση, αφού προηγούμενα κλείσει το εργοστάσιο.

Οπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, αν δε γίνει κάτι σύντομα, η βιομηχανία θα οδηγηθεί σε εκποίηση και μια από τις ελάχιστες βιομηχανίες των Σερρών θα ξεπουληθεί κομμάτι κομμάτι.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν ακόμη πως η ΣΕΡΓΑΛ κατάφερε ως τώρα να κρατά τον κοινωνικό της χαρακτήρα και να παίζει το ρυθμιστικό της ρόλο στις τιμές αγοράς γάλακτος προς όφελος των παραγωγών και στις τιμές των γαλακτοκομικών προϊόντων προς όφελος των καταναλωτών. "Δεν υπάρχει κανείς σ' αυτόν τον τόπο", γράφουν, "ν' ασχοληθεί μ' εμάς; Γιατί σε ομοειδείς βιομηχανίες της Ελλάδας έγιναν κάποιες ρυθμίσεις και μεταβιβάστηκαν στις κατά τόπους γεωργοκτηνοτροφικές Ενώσεις Συνεταιρισμών; Γιατί βιομηχανίες εξαιρέθηκαν από την ειδική εκκαθάριση και συνεχίζουν να λειτουργούν με το παλαιό καθεστώς; Γιατί εγκαταλείπουν τη ΣΕΡΓΑΛ; Δε χρειάζονται ανθρώπους να ζουν και να εργάζονται σ' αυτόν το νομό;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ