Σάββατο 18 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε κρίσιμη φάση ο συνδικαλισμός των αστυνομικών

Σχεδόν τρεις μήνες μετά τη νομοθετική κατοχύρωση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των αστυνομικών, το συντηρητικό στην πλειοψηφία του σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας αναζητεί ακόμα το συνδικαλιστικό του δρόμο. Από το κέντρο και την επαρχία έρχονται ενθαρρυντικά, αλλά και ανησυχητικά μηνύματα, όσον αφορά το ενδιαφέρον των αστυνομικών για τη μαζική εγγραφή τους στα σωματεία.

Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Δημήτρης Κυριαζίδης είπε χαρακτηριστικά ότι "υπάρχει μια στασιμότητα και ιδιαίτερα στην Αττική, όπου υπηρετεί η μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη. Αυτήν την περίοδο θα 'πρεπε να υπάρχει έντονη κινητικότητα, να ενημερώνονται οι αστυνομικοί για τις δυνατότητες που μας δίνει ο νέος νόμος. Οι ευθύνες βαρύνουν όλους μας και πρώτα απ' όλα την Ομοσπονδία". Στην επαρχία όμως τα πράγματα φαίνεται ότι είναι καλύτερα. Νέα σωματεία έχουν δημιουργηθεί στην Κομοτηνή, τη Χαλκιδική, τα Γιάννενα, την Αρτα, τη Φθιώτιδα, την Καρδίτσα, τη Λευκάδα, τη Λέσβο, τη Χίο, την Αρκαδία, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.

Στο Αγρίνιο οι αστυνομικοί γιόρτασαν τα οχτώ χρόνια λειτουργίας του σωματείου τους, προσφέροντας τιμητικές πλακέτες στον πρώην δήμαρχο και νυν νομάρχη Ι. Βαϊνά και στο Εργατικό Κέντρο, ενώ ο πρόεδρος του σωματείου Μάκης Μπελεβώνης κάλεσε τους αστυνομικούς να συνεχίσουν τον αγώνα τους. "Ζούμε, είπε, σε μια κοινωνία που τη μαστίζει η κρίση και κύρια η αδιαφορία. Η τηλεόραση και γενικότερα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δυστυχώς παράγουν αρνητικά πρότυπα και επηρεάζουν σημαντικά. Ζούμε στην εποχή των ναρκωτικών και της ανεργίας, της λιτότητας και των ταξικών διαφορών, της αδικίας και της διαφθοράς. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, Αστυνομία και πολίτες πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρόκληση. Πρέπει να απαιτήσουμε να δημιουργηθεί μια νέα Αστυνομία, ικανή να αντιμετωπίσει τη σύγχρονη εγκληματικότητα, δημιουργική και με ανθρώπινο πρόσωπο".

Αξίζει να σημειώσουμε τέλος ότι στην Αιτωλοακαρνανία οι συνδικαλιστές προχωρούν ενωμένοι, υποστηρίζοντας τη λειτουργία ενός σωματείου κοινού για κατώτερους και ανώτερους αστυνομικούς, αφού τα προβλήματα είναι κοινά και πρέπει να έχουν κοινή αντιμετώπιση, μακριά από ελιτίστικες αντιλήψεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ