Σάββατο 18 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
Κάλεσμα για τη σωτηρία των ελεύθερων χώρων

Κάλεσμα προς τους δημότες "να κινητοποιηθούν και να πάρουν στα δικά τους χέρια την προστασία των τελευταίων ελεύθερων χώρων που απομένουν στην Αθήνα", απευθύνει η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα".

Αφορμή της έκκλησης είναι οι αποφάσεις της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας στην τελευταία συνεδρίασή του, που - όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση - "φανερώνουν την πολιτική τους αντίληψη για το αστικό πράσινο και για τους ελεύθερους χώρους".

Η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα" υπενθυμίζει ότι η πλειοψηφία του ΔΣ απέρριψε την πρόταση να δεσμευτεί το οικόπεδο της οδού Καμπούρογλου 16 στη συνοικία Ελληνορώσων, έτσι ώστε να προστεθεί στον ελεύθερο χώρο που ήδη υπάρχει, με πράσινο και αθλητικές εγκαταστάσεις. Επίσης δεν πήρε θέση για τη δημιουργία ελεύθερου χώρου στο οικόπεδο της πρώην Ιονίου Σχολής στην οδό Ακαδημίας, όπου κατασκευάζεται ακόμα ένα μεγάλο κτίριο, με αποτέλεσμα να μη ληφθεί απόφαση, γεγονός που αφήνει ανενόχλητη τη συνέχιση της τσιμεντοποίησης. Τέλος, αποφάσισε να μειώσει το πλάτος ενός ανώνυμου δρόμου μεταξύ των οδών Καυκάσου και Φαιδριάδων στην Κυψέλη, από 8 σε 6 μέτρα, αφήνοντας τα υπόλοιπα δύο μέτρα να προστεθούν στα οικόπεδα και να γίνουν φυσικά οικοδομήσιμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ