Σάββατο 18 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Πάλι για τα "διαπλεκόμενα συμφέροντα"

Τη δική του εκδοχή για την από κοινού στήριξη της υποψηφιότητας του Κ. Στεφανόπουλου από ΠΑΣΟΚ και Πολιτική Ανοιξη έδωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης,μια μέρα μετά την άφιξή του από το Λονδίνο, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Ντ. Χερντ.

Ο πρώην πρωθυπουργός θεώρησε ως καλή ευκαιρία την επιλογή του Αντ. Σαμαρά για την προεδρική εκλογή, για να επαναλάβει τα περί "διαπλεκόμενων συμφερόντων" που "έριξαν" την κυβέρνησή του, τα οποία όμως αποφεύγει ακόμα και τώρα να κατονομάσει.

Αφού εξέφρασε την εκτίμησή του για τον Κ. Στεφανόπουλο, ο Κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: "Για μένα, το σημαντικό είναι ότι ρυθμιστής των εξελίξεων δεν είναι ο λαός. Ρυθμιστές των τελευταίων εξελίξεων είναι οι δυνάμεις εκείνες που βρίσκονται πίσω από τον κ. Αντ. Σαμαρά, οι δυνάμεις που τον οδήγησαν να ανατρέψει τη ΝΔ και σήμερα του επιβάλλουν να ρίξει σωσίβιο σωτηρίας στην ετοιμοθάνατη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ".

Επιπλέον, απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση αν η πρόταση Τσαλδάρη από τη ΝΔ εξυπηρετούσε το στόχο της για εκλογές και προτίμησε να εκφράσει τη βεβαιότητά του ότι "όλοι οι βουλευτές της ΝΔ στις τρεις ψηφοφορίες θα ακολουθήσουν την κομματική γραμμή".

Σχετικά με τις εντυπώσεις του από τη συνάντηση που είχε με τον Ντ. Χερντ, δήλωσε ότι είναι βαθύτατα ανήσυχος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά για την πορεία των εθνικών θεμάτων. "Η ακέφαλη κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να τα χειριστεί, αλλά το χειρότερο είναι ότι συχνά, όπως συμβαίνει τον τελευταίο καιρό, στη χάραξη της εθνικής πολιτικής επικρατούν κριτήρια εσωτερικής κομματικής πολιτικής".

Στα πλαίσια αυτά, δεν παρέλειψε να επαναλάβει την προσήλωσή του στον "ευρωπαϊκό μονόδρομο", λέγοντας ότι "θα είναι πράγματι τραγικό, αν η εξασθενημένη και απομονωμένη σημερινή Ελλάδα έρθει σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τους 14 κοινοτικούς εταίρους".

Απαντώντας, ο Αντ. Σαμαράς καλύφθηκε πίσω από το γεγονός ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν κατονόμασε τα συμφέροντα και αντεπετέθη, λέγοντας πως "ο λαός γνωρίζει ότι οικονομικά συμφέροντα και Μητσοτάκης είναι ένα και το αυτό".

  • Την πρώτη πολιτική συγκέντρωση πραγματοποιεί την ερχόμενη Δευτέρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο επικεφαλής της κίνησης του "Πολιτίζω"Γ. Δημητροκάλλης,ο οποίος αναμένεται να προχωρήσει σε "επίδειξη δύναμης" απέναντι στον πρόεδρο της ΝΔ Μ. Εβερτ, που τον διέγραψε πρόσφατα από το κόμμα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ