Σάββατο 18 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ακούμπησε τις "λαδιές" το υπουργείο Γεωργίας

Πρόστιμα και επιστροφές επιδοτήσεων ύψους ενός δισ. δρχ. καλούνται να καταβάλουν 23 εταιρίες τυποποίησης ελαιόλαδου για απάτες το διάστημα 1992-93

Πρόστιμα και επιστροφή επιδοτήσεων, συνολικού ύψους ενός δισ. δρχ. εδέησε να επιβάλει το υπουργείο Γεωργίας, σε 23 εταιρίες τυποποίησης ελαιολάδου, για απάτες με τις κοινοτικές ενισχύσεις, τις χρονιές 1992-93 και κάτω από την πίεση των κοινοτικών προστίμων και απειλών. Σε τρεις από τις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκε και αναστολή λειτουργίας.

Οι υπογραφές, από τη μεριά του υπουργείου Γεωργίας, για τον καταλογισμό των παραπάνω προστίμων, μπήκαν ομολογουμένως μετά από πολύμηνη καθυστέρηση, ενώ εκκρεμούν ακόμα δεκάδες ύποπτες περιπτώσεις με την ένδειξη: Απάτη. Πάντως σε γενικές γραμμές τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν δεν κρίνονται ιδιαίτερα αυστηρά, ενώ αναμένονται και οι αντιδράσεις των επιχειρήσεων που τιμωρήθηκαν. Το ζητούμενο πάντως είναι αν τα συγκεκριμένα πρόστιμα θα εισπραχτούν τελικά ή θα έχουν την εξέλιξη που είχαν οι καταλογισμοί στο βαμβάκι για την περίοδο 1991-92.

Με βάση τη λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι εταιρίες τυποποίησης ελαιόλαδου που εκτός από την επιβολή προστίμων και επιστροφή επιδοτήσεων αναστέλλεται και η λειτουργία τους είναι: OSCAR Π. Νταϊφάς 3 χρόνια και από δύο χρόνια στις εταιρίες ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΧΑΤΖΗΣ και ΕΛΟΙΝ,αντίστοιχα. Στη συνέχεια, ξεχωρίζουν, σαν "τοπ" περιπτώσεις, οι εταιρίες ΛΑΣΑΚ - Λ. ΚΟΛΙΑΣ ΑΕΒΕ,ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΑΕ,ΤΣΑΚΑΡΙΣΙΑΝΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ,Θ. ΜΟΥΧΤΟΥΡΗ και ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΧΑΤΖΗΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ