Σάββατο 18 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Αντιδράσεις για τη δίκη των μαθητών

(Του ανταποκριτή μας).-

Κλίμα συμπαράστασης και κύμα διαμαρτυρίας άρχισε να εκδηλώνεται αμέσως μετά την άσκηση ποινικής δίωξης - από τον εισαγγελέα Χαλκίδας, Γρ. Πεπονή, μετά από αναφορά του τότε γυμνασιάρχη του Β Γυμνασίου, Σπ. Κοντομίχαλου - κατά 12 μαθητών του Γυμνασίου και τριών γονέων για "αδικήματα" που διέπραξαν κατά τις σχολικές κινητοποιήσεις του 1991.

Παράλληλα, το σχολείο όπου φοίτησαν οι "κατηγορούμενοι" μαθητές με προχτεσινή απόφαση του 15μελούς Συμβουλίου του αποφάσισε αποχή από τα μαθήματα την ημέρα της δίκης, ενώ καλεί όλα τα σχολεία της Χαλκίδας να απέχουν κι αυτά την ίδια μέρα από τα μαθήματα. Ταυτόχρονα προτείνει να πραγματοποιήσουν όλοι οι μαθητές της πόλης συγκέντρωση και πορεία στα δικαστήρια, απαιτώντας το σταμάτημα της ποινικής δίωξης και εκδηλώνοντας έτσι την αντίθεσή τους στην ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών. Το 15μελές Συμβούλιο του Β Γυμνασίου Χαλκίδας καλεί επίσης την ΕΛΜΕ, τους συλλόγους γονέων και τους φορείς να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους.

Τέλος, οι καθηγητές της Εύβοιας, με απόφαση της γενικής συνέλευσής τους, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους και ζητάνε την αποποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων, ενώ τα μέλη του ΔΣ θα παραστούν την ημέρα της δίκης στο δικαστήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ