Σάββατο 18 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ
Απορρίπτουν τις αγροτικές τιμές

Την αντίθεσή τους στο "φαρμακερό" πακέτο των αγροτικών τιμών και των συνοδευτικών μέτρων, που προτείνει η Κομισιόν για την περίοδο 1995-96, εκφράζουν η ΠΑΣΕΓΕΣ, καθώς και η μονοπαραταξιακή διοίκηση της ΓΕΣΑΣΕ, ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

Στην "ατζέντα" των θεμάτων που θα συζητηθούν στο Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας περιλαμβάνεται και η παρουσίαση της πρότασης της Κομισιόν για τις αγροτικές τιμές και τα συναφή μέτρα, χωρίς όμως να αναμένεται και τίποτε ουσιαστικό για τους αγρότες, από τη συζήτηση που πρόκειται να γίνει. Από την πλευρά του ο υπουργός Γεωργίας Γ. Μωραφιτης, μπρος στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε με την καταβολή των πριμ στους καπνοπαραγωγούς, εξαιτίας της αναβολής της τροποποίησης του κανονισμού για τα καπνά, θα θέσει το θέμα στο Συμβούλιο Υπουργών και θα ζητήσει να βρεθεί φόρμουλα ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Πράγμα, κομματάκι δύσκολο, όμως, τώρα που το θυμήθηκε...

Οσον αφορά το πακέτο αγροτικών τιμών, η ΠΑΣΕΓΕΣ σε σχετική ανακοίνωσή της επισημαίνει, πως η καθήλωση των τιμών των αγροτικών προϊόντων για έβδομη συνεχή χρονιά και ιδιαίτερα φέτος, μετά των έναρξη εφαρμογής των συμφωνιών της ΓΚΑΤΤ, θα έχει δραματικές επιπτώσεις όχι μόνο στο εισόδημα των Ελλήνων αγροτών, αλλά και στον όγκο και τη διάρθρωση της αγροτικής μας παραγωγής. Η ΠΑΣΕΓΕΣ τονίζει ακόμα πως η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, χρησιμοποιώντας μια πολιτικά κοντόφθαλμη και οικονομικά εξωπραγματική λογιστική προσέγγιση "κατόρθωσε" με τις προτάσεις της να"εξοικονομήσει" πόρους ύψους ενός και πλέον δισ. ECU από τον κοινοτικό προϋπολογισμό του έτους 1995, σε βάρος βέβαια των αγροτών.

Με τη σειρά της, ακόμα και η "μονοπαραταξιακή" διοίκηση της ΓΕΣΑΣΕ, που αναδείχτηκε από το "νόθο" συνέδριο που πραγματοποίησαν πριν λίγες μέρες, η κυβερνητική παράταξη και οι "ΣΥΝεταίροι" της στη Συνομοσπονδία, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το πάγωμα και η μείωση των αγροτικών τιμών εντείνουν το αδιέξοδο στη γεωργία και παγώνουν κάθε προσπάθεια ανάπτυξής της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ