Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Πλατύτερο άνοιγμα για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα

Με το τρίτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη να «τρέχει», φέρνοντας πιο κοντά την εκπνοή του πρώτου μήνα της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ, οι Κομματικές Οργανώσεις όπως και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ επιταχύνουν το βηματισμό για τη σταδιακή κατάκτηση των στόχων κλιμάκωσης που έχουν θέσει μέχρι την κάλυψη και την υπερκάλυψη των οικονομικών τους πλάνων. Χωρίς επανάπαυση, απεναντίας αξιολογώντας την ως τώρα πορεία για την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων και αδυναμιών που εμφανίζονται με τη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων, με ιδιαίτερο σχεδιασμό για την καλύτερη αξιοποίηση των ημερών που προσφέρουν περισσότερο χρόνο για άπλωμα της δράσης των μελών του Κόμματος, αισιοδοξούν ότι στα τέλη του μήνα θα έχουν διανύσει μεγαλύτερο από το μισό της απόστασης ως την κάλυψη. Στο πλάι τους σ' αυτή τη σύνθετη μάχη, οικονομική και πολιτική, συμπαρατάσσονται και φίλοι του Κόμματος η βοήθεια των οποίων στην επίτευξη των στόχων είναι σημαντική.

Μία απ' αυτές τις Οργανώσεις είναι και η Αχτίδα των ΕΒΕ της ΚΟΑ του ΚΚΕ, η οποία έχει καλύψει το 40,89% του πλάνου της και συνεχίζει με αμείωτη ένταση την προσπάθεια, ώστε στην 1 του Γενάρη να αγγίξει το 70% του πλάνου της. Οπως μας είπε ο Γραμματέας της Φάνης Λάφης το καλό αυτό αποτέλεσμα οφείλεται στο άνοιγμα που πραγματοποιεί η Αχτίδα σε εκατοντάδες μικρούς βιοτέχνες και εμπόρους, καθώς το ποσοστό αυτό καλύφθηκε κατά κύριο λόγο από μικρές εισφορές πολλών ανθρώπων. «Προσπαθήσαμε - σημειώνει - να συνδυάσουμε τη δράση που αναπτύσσουμε στα διάφορα μέτωπα πάλης με την Οικονομική Εξόρμηση. Για παράδειγμα, η δραστηριότητά μας, τώρα που τα ασφαλιστικά δικαιώματα του κλάδου δέχονται τέτοια επίθεση, δέθηκε με το κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, το οποίο και βρήκε ανταπόκριση και σε δυνάμεις με διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αναφορές από τις δικές μας, οι οποίες όμως αναγνωρίζουν την προσπάθεια που καταβάλλουμε για ενημέρωση, υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των μικρών ΕΒΕ αλλά και την ορθότητα των θέσεών μας, οι οποίες επιβεβαιώνονται. Για παράδειγμα, πολύ νωρίς είδαμε και προειδοποιήσαμε για την πίεση που θα δεχόμασταν από την κυριαρχία των μονοπωλίων. Σήμερα μεγάλα κομμάτια επαγγελματιών απειλούνται με αφανισμό. Αυτό δημιουργεί προϋποθέσεις για τη δική μας προσπάθεια για συσπείρωση δυνάμεων και ανάπτυξη αγώνων. Δημιουργεί προϋποθέσεις να έχουμε αποτελέσματα σε μάχες όπως αυτή της Οικονομικής Εξόρμησης».

Πέραν αυτών - θα συμπληρώσει - σημαντικό ρόλο έπαιξε η καλή προετοιμασία με συγκεκριμένους στόχους ανά Οργάνωση και προσωποποιημένα για κάθε κομματικό μέλος, αλλά και η ανταπόκριση οπαδών που μπήκαν στη μάχη. «Βέβαια - τονίζει - συνεχίζουμε την προσπάθεια και περισσότερους οπαδούς να εντάξουμε στη μάχη και αδυναμίες που εντοπίζονται να αντιμετωπίσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ