Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Δεν ήταν μεμονωμένο

Το τελευταίο κρούσμα αστυνομικής βίας, κατά Ελλήνων αιρετών είναι απόρροια του γενικότερου κλίματος αυταρχισμού και των σχετικών πολιτικών αποφάσεων στο όνομα της «τρομοκρατίας»

Την έντονη καταδίκη της για το κρούσμα αυταρχισμού και αστυνομικής αυθαιρεσίας, που εκδηλώθηκε από τις βελγικές αστυνομικές αρχές στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, την Τρίτη, σε βάρος του νομάρχη Πειραιά Γ. Μίχα και Ελλήνων αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που επισκέπτονταν το Ευρωκοινοβούλιο, εκφράζει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη».

Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «η βίαιη συμπεριφορά των ανδρών της βελγικής Ασφάλειας αλλά και των ολλανδικών αρχών που αντιμετώπισαν τους Ελληνες επιβάτες ως εγκληματίες, δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο επικίνδυνο περιστατικό, αλλά εκδήλωση του γενικότερου κλίματος αυταρχισμού και περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων που υλοποιείται ταχύτατα τα τελευταία χρόνια στην ΕΕ και στο όνομα της "αντιμετώπισης της τρομοκρατίας"».

Οτι στόχος τέτοιων ενεργειών είναι ο εκφοβισμός και η τρομοκράτηση των πολιτών, ώστε να αποδέχονται τα πάντα. «Να θεωρείται συμπεριφορά επικίνδυνη για τη "δημόσια τάξη και ασφάλεια", ακόμη και "τρομοκρατική", οποιαδήποτε διαμαρτυρία ή άσκηση του νόμιμου δικαιώματος της αντίστασης».

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» είχε έγκαιρα προειδοποιήσει για τους κινδύνους ενάντια στα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα από το σύνολο των νομοθετικών και επιχειρησιακών - κατασταλτικών μέτρων που λαμβάνονται τόσο στο επίπεδο της ΕΕ, όσο και σε κάθε χώρα - μέλος.

Προς τούτο σημειώνει ότι το τελευταίο αυτό περιστατικό «αναδεικνύει ανάγλυφα τις ευθύνες εκείνων των πολιτικών δυνάμεων και κυβερνήσεων που σε εθνικό και ευρωενωσιακό επίπεδο έχουν συναινέσει και συμπράξει στην οικοδόμηση ενός αυταρχικού, αντιδημοκρατικού χώρου βάναυσης καταπάτησης των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων (Σένγκεν, μέτρα και νόμοι "καταπολέμησης της τρομοκρατίας", ένταση των μηχανισμών παρακολούθησης και καταστολής, δίωξης του βίαιου ριζοσπαστισμού κλπ.)».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Καταδικάζουμε τα νέα μέτρα ασφάλειας που εφαρμόζονται σε όλα τα αεροδρόμια της ΕΕ, και που έχουν μετατρέψει τους χώρους αυτούς σε χώρους ταλαιπωρίας και εξευτελισμού των επιβατών. Καλούμε τον ελληνικό λαό, τους μαζικούς φορείς του, σε ένταση της πάλης ενάντια στην εντεινόμενη περιστολή των δημοκρατικών κατακτήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ