Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΑ του ΚΚΕ
Σήμερα, η εκδήλωση ενάντια στα ναρκωτικά

Στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ

«Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα ναρκωτικά», είναι το μήνυμα της εκδήλωσης - συζήτησης που διοργανώνουν σήμερα οι Οργανώσεις 5ου και 6ου Διαμερίσματος της ΚΟΑ του ΚΚΕ και οι αντίστοιχες της ΚΝΕ. Η συζήτηση θα γίνει στις 5 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων του ΟΤΕ (Γ΄ Σεπτεμβρίου 106, πλατεία Βικτωρίας).

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση αποκτά ιδιαίτερο βάρος, σε μια περίοδο που επικρατεί αναταραχή, όχι μόνο λόγω των τραγικών διαστάσεων που λαμβάνει το φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης, αλλά και από τις προωθούμενες αντιδραστικές αλλαγές στην αντιναρκωτική πολιτική της χώρας μας που βάζουν μπροστά η κυβέρνηση και ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών, προκειμένου να υλοποιήσουν τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Οι Οργανώσεις επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, «το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απευθύνει προσκλητήριο αγώνα, για τη δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου που θα παλεύει ενάντια:

  • Στις αιτίες που οδηγούν στον κόσμο των ψευδαισθήσεων στα ναρκωτικά και στο θάνατο.
  • Στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, που διαχειρίζονται την εξάρτηση, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ.
  • Στις επικίνδυνες αντιλήψεις για διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «μαλακά» και «σκληρά».
  • Στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών.
  • Στα προγράμματα υποκατάστασης που συντηρούν και δε θεραπεύουν.
  • Στην ιδιωτικοποίηση της απεξάρτησης».

Ταυτόχρονα, οι Οργανώσεις υπογραμμίζουν την ανάγκη να παρθούν μια σειρά μέτρα για τη λύτρωση των εξαρτημένων και την αντιμετώπιση της μάστιγας, όπως: Την αύξηση κονδυλίων για κοινωνική πολιτική και εφαρμογή πανελλαδικού αντιναρκωτικού Σχεδίου Δράσης, που θα βασίζεται στο τρίπτυχο πρόληψη, θεραπεία, επανένταξη, στην ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης και θεραπευτικών προγραμμάτων στο επίπεδο των αναγκών της χώρας, περισσότερες προσλήψεις προσωπικού στις ήδη υπάρχουσες μονάδες απεξάρτησης, οικονομικά και επιστημονικά κίνητρα στους εργαζόμενους στην απεξάρτηση και μέτρα για την κοινωνική επανένταξη, με ιδιαίτερη μέριμνα για εργασιακή προοπτική.

Τέλος, οι Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις, κάνουν σαφές πως «για την ουσιαστική αντιμετώπιση των ναρκωτικών απαιτείται η δράση να συνδυαστεί με τη μαζική ένταξη των εργαζόμενων νέων, των φοιτητών και μαθητών στην ταξική πάλη. Στο εργατικό και λαϊκό κίνημα που παλεύει για τα σύγχρονα δικαιώματα της νέας γενιάς, αντιπαλεύει τα αντιδραστικά ιδεολογήματα της πλουτοκρατίας και στοχεύει στην ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για "ζωή ολόκληρη, όχι σε δόσεις"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ