Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ
Υπερψηφίστηκε αντιλαϊκός προϋπολογισμός

Με στόχο να εισπραχθούν περισσότερα από τους εργαζόμενους και το λαό του Βύρωνα, η διοίκηση του σημερινού και επανεκλεγέντος δημάρχου, Ν. Χαρδαλιά (ΝΔ), ψήφισε σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο τον προϋπολογισμό του δήμου. Η «Ενωτική Παμβυρωνιώτικη Δημοτική Κίνηση» (ΕΠΔΚ) ήταν η μοναδική παράταξη που τον καταψήφισε και σημείωσε πως πρόκειται για έναν αντιλαϊκό προϋπολογισμό. Χαρακτηριστικό της πολιτικής που ακολουθεί η διοίκηση είναι ότι το 50% των εσόδων προέρχονται από φόρους και τέλη σε βάρος των εργαζομένων.

Ο προϋπολογισμός υπερψηφίστηκε όχι μόνο από την παράταξη της ΝΔ, αλλά και αυτή του Π. Κόνσουλα (ΠΑΣΟΚ). Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η κατάθεση του προϋπολογισμού έγινε σε χρόνο ρεκόρ αφού οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης τον παρέλαβαν μια μέρα πριν τη συζήτησή του.

Οπως τόνισε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της ΕΠΔΚ, Παναγιώτης Πάλμος, «η κατεύθυνση της διοίκησης Χαρδαλιά είναι καθαρά ταξική: Να εισπράξει από το λαό του Βύρωνα όσο το δυνατόν περισσότερα. Αυξάνει τον προϋπολογισμό του 2007 κατά 25% επιδιώκοντας να εισπράξει τουλάχιστον το 50% από τα ανταποδοτικά τέλη και από το νέο χαράτσι, το "δυνητικό τέλος", με το οποίο η φορολογική επιβάρυνση στους κατοίκους του Βύρωνα θα φτάνει το 60% -90%, όταν οι αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις είναι του 4%».

Ο Π. Πάλμος πρότεινε: Πάγωμα των ανταποδοτικών τελών μέχρι οριστικής κατάργησής τους. Να μην εφαρμοστεί το χαράτσι των 7,2 ευρώ το μήνα που θα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες των μετρητών της ΔΕΗ. Να δοθούν στην ΤΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό οι αναγκαίοι πόροι.

Σημείωσε την ανάγκη να αποδοθούν τα οφειλόμενα από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που μόνο για το Δήμο Βύρωνα φτάνουν τα 100 εκατ. ευρώ. Και αυτό, όταν «τα βεβαιωθέντα έσοδα του οικονομικού έτους 2006 του Δήμου Βύρωνα είναι 21,32 εκατ. ευρώ». Δηλαδή, τα χρωστούμενα, που δε διεκδικεί η διοίκηση του δήμου, καλύπτουν τις ανάγκες για μια πενταετία.

  • Ψηφίσματα διαμαρτυρίας για τη φορομπηχτική πολιτική και το χαράτσι των 7,2 ευρώ που επέβαλε η δημοτική αρχή εξέδωσαν τα Παραρτήματα Βύρωνα της ΠΕΑΕΑ, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων και Βοηθηματούχων ΙΚΑ, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών και το Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ