Τετάρτη 3 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΑΪΛΑΝΔΗ
Ενταση μετά τις βόμβες

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.--

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην Ταϊλάνδη, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, που κόστισαν τους θανάτους τριών ανθρώπων, τους τραυματισμούς άλλων οκτώ και την ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων για την έλευση του 2007 από την κυβέρνηση που έχει διορίσει η υποκινηθείσα από το παλάτι χούντα των στρατηγών.

Παρά το ότι δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την ενέργεια, ο Σουραγιούντ Σουλανόντ - στρατηγός ε.α. και νυν «πρωθυπουργός» της χώρας - την απέδωσε σε ομάδα «που πρόσκειται στον πρώην πρωθυπουργό», Τάκσιν Σιναουάτρα, που ανατράπηκε στα τέλη Σεπτέμβρη. Ο Σουλανόντ είπε χαρακτηριστικά ότι στην τοποθέτηση των βομβών προέβησαν άνθρωποι που «έχασαν τα οφέλη που απολάμβαναν» φωτογραφίζοντας έτσι οπαδούς του πρώην μεγαλοεπιχειρηματία που εξέπεσε της προτίμησης του βασιλιά. Το BBC ανέφερε πως δε θεωρείται πιθανό να πρόκειται για ενέργεια των μουσουλμάνων αυτονομιστών του νότου, οι οποίοι διεξάγουν έναν πόλεμο με τουλάχιστον 3.000 νεκρούς τα τελευταία χρόνια. Οι συνολικά οκτώ εκρήξεις στην πρωτεύουσα έδωσε στους πραξικοπηματίες λόγους, ή αφορμές, να εντείνουν την παρουσία του στρατού στους δρόμους.

Παραμένει, πάντως, μυστήριο το πώς - με δεδομένη την ήδη μεγάλη παρουσία του στρατού στην πρωτεύουσα - μπόρεσαν να τοποθετηθούν «κάτω από τη μύτη» των ενόπλων δυνάμεων οι βόμβες.

Ταξιδιωτικές οδηγίες εξέδωσαν οι ΗΠΑ και πολλές χώρες - μέλη της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ