Τετάρτη 3 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Μήνυμα από τον Φιντέλ για τη συνέχιση του αγώνα

Ο ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, συνεχίζει τη σταδιακή ανάρρωσή του

Associated Press

Ο ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, συνεχίζει τη σταδιακή ανάρρωσή του
ΑΒΑΝΑ.--

Με σειρά από διάφορες πολιτιστικές και πολιτικές εκδηλώσεις, που για πρώτη φορά έγιναν σε κάθε πόλη και χωριό αντί για μία κεντρική πολιτική εκδήλωση στο Σαντιάγο ντε Κούμπα γιορτάστηκαν φέτος τα 48 νικηφόρα χρόνια της κουβανικής επανάστασης. Η φυσική απουσία του Φιντέλ Κάστρο ήταν αισθητή όσον αφορά την κεντρική πολιτική εκδήλωση.

Εντούτοις ο Φιντέλ ήταν παρών σε κάθε γωνιά της κουβανικής γης με το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τους Κουβανούς, στο οποίο επισημαίνει τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν από το λαό και τα ελπιδοφόρα αποτελέσματα για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, τη χρονιά που ήταν αφιερωμένη στη λεγόμενη «ενεργειακή επανάσταση», και κατά την οποία συνεχίστηκε η αντίσταση ενάντια στον εγκληματικό αποκλεισμό των ΗΠΑ.

Σχετικά με την κατάσταση της υγείας του (που υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο έντερο τον περασμένο Ιούλη), ο Φ. Κάστρο σημειώνει: «Πάντα έλεγα ότι η ανάρρωσή μου θα είναι μια μακρά διαδικασία, αλλά απέχει πολύ από το να είναι μια χαμένη μάχη» και ευχαριστεί τον κουβανικό λαό και τους γιατρούς που τον φροντίζουν.

Επίσης, ο Φιντέλ στο μήνυμά του ευχαριστεί τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚ Κούβας και της νεολαίας για τη δουλιά τους, την επαναστατική κυβέρνηση, τις μαζικές και νεολαιίστικες οργανώσεις, τις επαναστατικές Ενοπλες Δυνάμεις και το Εθνικό Κοινοβούλιο που συνεχίζουν να δίνουν νικηφόρες μάχες, τονίζοντας «ότι για κάθε μας νίκη και επιτυχία απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να συνεχίσουμε το δρόμο μας και φυσικά απαιτείται η μέγιστη συνεργασία και η κοινωνική πειθαρχία».

Στο γραπτό του μήνυμα, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση της Κούβας, ο Φιντέλ Κάστρο βεβαιώνει πως δεν έχει σταματήσει να ενημερώνεται για όλα τα σημαντικά ζητήματα και συνεργάζεται με το στελεχικό δυναμικό όταν είναι αναγκαίο. Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα που εξαπολύει πολέμους και νέες απειλές, ενώ στον καταναλωτισμό που εξολοθρεύει πλουτοπαραγωγικές πηγές και μολύνει καταστρεπτικά το περιβάλλον, καταλήγει: «Και μόνο αυτά δικαιώνουν τον ηρωικό μας αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ