Τετάρτη 3 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
«Παράνομο το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας»

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

«Εάν οι δυνάμεις που μας φοβερίζουν επιχειρήσουν να μας αποτρέψουν από το δικαίωμά μας να αναπτύξουμε την πυρηνική τεχνολογία, τότε θα τους δώσουμε ένα ιστορικό χαστούκι στο πρόσωπο», δήλωσε ο Ιρανός Πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ μιλώντας σε συγκέντρωση στην επαρχία Αχβάζ στα νότια της χώρας.

Ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ τόνισε πως το ψήφισμα είναι παράνομο και πολιτικά υποκινούμενο, και έχει παράλληλα «καταρρακώσει» την αξιοπιστία των Ηνωμένων Εθνών. «Η απόφαση του ΟΗΕ εναντίον του Ιράν δεν έχει καμία ισχύ για τους Ιρανούς», διαμήνυσε ο Αχμαντινετζάντ στην ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση Μπους ήταν η κύρια δύναμη πίσω από το ψήφισμα και έσπευσε να προειδοποιήσει την Ουάσιγκτον: «Θέλω να γνωρίζετε πως το ιρανικό έθνος σάς έχει γελοιοποιήσει πολλές φορές, και θα σας γελοιοποιήσει ξανά στο μέλλον».

Εν τω μεταξύ, η ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth ανέφερε χτες ότι το Ισραήλ θα δοκιμάσει για λογαριασμό του ΟΗΕ μια υπόγεια εγκατάσταση στην έρημο Νεγκέβ, που μπορεί να εντοπίσει εάν το Ιράν πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή.

Η εγκατάσταση αυτή μπορεί να εντοπίζει τις σεισμικές δονήσεις, αφού είναι ειδικά εξοπλισμένη με σεισμογράφους και μεταδίδει τα δεδομένα στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), μέσω του Ερευνητικού Πυρηνικού Κέντρου του Ναχάλ Σορέκ στα ισραηλινά παράλια, επισημαίνει η εφημερίδα.

Σύμφωνα πάντα με την Ahronoth, το Ισραήλ θα προχωρήσει το απόγευμα της Τρίτης σε τρεις ισχυρές εκρήξεις στην έρημο Νεγκέβ, χρησιμοποιώντας συνολικά 15 τόνους υγρών εκρηκτικών, με στόχο τη ρύθμιση των μηχανημάτων του σταθμού. Κάθε μία από τις εκρήξεις αυτές θα αντιστοιχεί με σεισμική δόνηση 2,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ