Τετάρτη 10 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Η ΕΤΑ πίσω από τη βομβιστική επίθεση

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Η ΕΤΑ, με ανακοίνωσή της στην εφημερίδα «Γκάρα» ανέλαβε χτες την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης στο αεροδρόμιο Μπαράχας στις 30 Δεκέμβρη, όπου σκοτώθηκαν 2 άνθρωποι, ωστόσο επισήμανε ότι η κατάπαυση του πυρός που έχει κηρύξει από τον περασμένο Μάρτη συνεχίζει να ισχύει. Η οργάνωση των Βάσκων αυτονομιστών υπογράμμισε επίσης ότι δεν είχε σκοπό να προκαλέσει θύματα από την επίθεση και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν εκκένωσε έγκαιρα το χώρο του γκαράζ παρά τα τρία προειδοποιητικά τηλεφωνήματα που έκανε η οργάνωση.

Παράλληλα, η ΕΤΑ κατηγόρησε την ισπανική κυβέρνηση και το κυβερνών «Σοσιαλιστικό Κόμμα» πως «θέτουν ατέλειωτα εμπόδια στη δημοκρατική διαδικασία», σύμφωνα με την εφημερίδα «Γκάρα».

Λίγες ώρες νωρίτερα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη σύλληψη δύο υπόπτων ως μέλη της ΕΤΑ στη Νότια Γαλλία που φέρονται να συνδέονται με την ανακάλυψη κρυφών οπλοστασίων στα τέλη του Δεκέμβρη και την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή των Βάσκων. Πρόκειται για τις πρώτες συλλήψεις μετά τη βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο Μπαράχας, ωστόσο το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών δεν ανέφερε αν αυτές οι συλλήψεις συνδέονται με τη συγκεκριμένη επίθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ