Τετάρτη 10 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΡΒΗΓΙΑ
Πρόκληση κατά της Κούβας

Ξενοδοχείο αρνήθηκε να διαθέσει δωμάτια σε αντιπροσωπεία του υπουργείου Τουρισμού

ΟΣΛΟ.--

Σημαντικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόσφατη άρνηση ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο Οσλο να νοικιάσει δωμάτια σε επίσημη κουβανική αντιπροσωπεία που έφτασε στη χώρα για να πάρει μέρος στην ετήσια έκθεση τουρισμού «Lillestroem».

Συγκεκριμένα, το «Scandic Edderkoppen Hotel» αρνήθηκε να διαθέσει δωμάτια στην αντιπροσωπεία του κουβανικού υπουργείου Τουρισμού, όπως γίνεται συνήθως, επειδή το συγκεκριμένο ξενοδοχείο πλέον ανήκει στην αμερικάνικη εταιρεία «Hilton» και εφαρμόζει την πολιτική αποκλεισμού των ΗΠΑ προς το Νησί της Επανάστασης.

Η ενέργεια αυτή έχει προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις από μαζικούς και κοινωνικούς φορείς, αντιρατσιστικές οργανώσεις, οι οποίες οργανώνουν διαμαρτυρίες, έχουν καταθέσει αγωγή και απειλούν να «μποϊκοτάρουν» όλα τα ξενοδοχεία της συγκεκριμένης αλυσίδας στη Νορβηγία.

Η Δημοτική και Γενική Ενωση Υπαλλήλων του Οσλο, με 300.000 μέλη, ανακοίνωσε το «μποϊκοτάζ» όλων των ξενοδοχείων της «Scandic», διακηρύττοντας ότι είναι απαράδεκτο οι ΗΠΑ να θεωρούν ότι μπορούν να υπαγορεύουν εντολές σε ολόκληρο τον πλανήτη. Επισημαίνει μάλιστα ότι η συγκεκριμένη ξενοδοχειακή αλυσίδα παραβιάζει τις αποφάσεις του ΟΗΕ που καταδικάζουν τον αποκλεισμό των ΗΠΑ στην Κούβα, ενώ ταυτόχρονα παραβιάζει και τις κατευθύνσεις της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Η Συνομοσπονδία Εργατών της Νορβηγίας, με 830.000 μέλη, απαίτησε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα ώστε οι επιχειρήσεις «Scandic» που στηρίζουν τον παράνομο αποκλεισμό των ΗΠΑ στην Κούβα, να μην μπορούν να λειτουργήσουν στη Νορβηγία. Πάντως, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας έχει ανακοινώσει πως εταιρείες που λειτουργούν στη χώρα θα πρέπει να σέβονται τους νόμους της Νορβηγίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ