Τετάρτη 10 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ
Ζητείται το κλείσιμό του

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ.--

Για μία ακόμη φορά ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Τέρι Ντέιβις, ζητά τη διακοπή της λειτουργίας των φυλακών στο Γκουαντάναμο με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από την ημέρα που έφτασαν εκεί οι πρώτοι κρατούμενοι.

Σε γραπτή δήλωσή του ο Τέρι Ντέιβις επαναλαμβάνει πως η λειτουργία των φυλακών αποτελεί «κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όνειδος για τις ΗΠΑ», υπογραμμίζοντας πως «κάθε ύποπτος για τρομοκρατική δράση πρέπει να οδηγείται ενώπιον της Δικαιοσύνης και εάν όχι, να αφήνεται ελεύθερος». Πάντως, ο Ντέιβις κάνει την έκκληση για την «προστασία του νομικού μας συστήματος», δηλαδή του αστικού...

Την ίδια ώρα, στους 11 ανέρχονται οι κρατούμενοι στο Γκουαντάναμο που πραγματοποιούν απεργία πείνας. Πέντε εξ αυτών παρουσίασαν προβλήματα υγείας και οι αρχές των φυλακών προχώρησαν στην υποχρεωτική σίτισή τους.

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι μέσω της απεργίας πείνας οι κρατούμενοι θέλουν να κερδίσουν τη συμπάθεια της κοινής γνώμης. Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, ωστόσο, σημειώνουν ότι πρόκειται για πράξη απελπισίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ